Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Кілька простих рухів допоможуть швидко створити рельєф і привести тіло у гарну форму. Але для цього потрібен спортивний інвентар — гантелі.

У нашій рубриці «Роби це правильно» на mport.ua ми розповідаємо про основні навички фітнесу, які має знати кожен. Від станової тяги до згинання на біцепс і не тільки: у публікаціях докладний опис вправ та поради експертів, які допоможуть навчитися правильно працювати у тренажерному залі.

Програми тренувань на кожен день зазвичай передбачають опрацювання певних груп м'язів чи комплексно всього тіла. Для цього, зокрема, використовуються гантелі – будь-якої ваги, будь-якої конструкції, що ідеально підходять для інтенсивного спалювання калорій. Саме вони нам сьогодні допоможуть це робити.

Запропонована нами програма розбита на блоки, між якими, за потребою, передбачено відпочинок. Блоки передбачають навантаження для верхньої та нижньої частин тіла, що змушує серце "підвищувати оберти", а кров циркулювати швидше, завдяки чому максимально швидко спалюються калорії.

Читайте також: Як вибрати гантелі для домашніх тренувань

Блок 1 (10 хвилин)

  • Жим гантелей (5 повторень)

Mens Health

Підніми пару гантелей до плечей долонями всередину. Опустися в напівприсід, щоб випрямити руки вгору з гантелями, а потім повернися у вихідне положення.

  • Випади вперед (10 повторень)

Mens Health

Стань рівно, візьми пару гантелей і тримай руки по швах. Утримуючи спину рівною, зроби крок вперед однією ногою, згинаючи коліно доти, доки коліно іншої кінцівки не торкнеться підлоги. Ривком устань, зроби паузу і повтори для іншої ноги.

Читайте також: Як накачати великі трицепси за допомогою гантелей

Блок 2 (10 хвилин)

  • Згинання рук із гантелями в нахилі (5 повторень)

Mens Health

У напівприсіді нахилися вперед, руки випрямлені з гантелями. Зберігаючи спину прямою, підтягни гантелі до тулуба, зведи лопатки разом і розпрямляй руки в напрузі.

  • Присідання з гантелями (10 повторень)

Mens Health

Тримаючи гантелі на підлозі поряд з ногами, розгинайся, зберігаючи пряму спину. Випрямися до кінця, руки при цьому повинні залишатися прямими.

Читайте також: Як накачати великі та красиві груди

Блок 3 (10 хвилин)

  • Жим гантелей лежачи (5 повторень)

Mens Health

Лягай на спину, зігни ноги в колінах, ступнями упрись у підлогу. Руки з гантелями притисни до грудей, а потім повільно випрямляй руки вгору від грудей. Після випрямлення також плавно опускай руки назад до грудей.

  • Присідання вперед (10 повторень)

Mens Health

Встань рівно, руки з гантелями підтягни до плечей, зроби глибокий вдих. Тепер відведи стегна назад і опустись навпочіпки так, щоб стегна були паралельні підлозі. Випрямися вгору з вибуховою силою і зроби ще 9 повторень.

Читайте також: 5 популярних вправ: як уникнути помилок при їх виконанні

Звичайно, все вищезгадане можна виконувати і без гантелей, але такі обтяження допоможуть якісніше пропрацювати м'язи.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK