Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Поради професійних тренерів.

Гантелі – це зручний та компактний спортивний інвентар для домашніх тренувань. На що, на думку фітнес-тренерів, слід звернути увагу при їх виборі?


Unsplash

1. Вага

Вибір ваги гантелі залежить від ваших цілей та рівня підготовки. Якщо ви новачок, можна почати з 5 кг, а якщо у вас вже є досвід тренувань, то можна почати і з 10 кілограмових. Але якщо ви прагнете збільшення м'язової маси, то вам доведеться з часом і збільшувати вагу гантелей, дотримуючись принципу прогресивного навантаження. Отже їх вже має бути кілька, причому зі зростаючою вагою.

Читайте також: Домашні залізячки: як накачатися гантелями

2. Зручність

Усі гантелі, призначені для тренажерного залу, підходять і домашнього використання. Вони стандартизовані та безпечні для використання. Однак важливо, щоб вам було зручно тримати їх у руках. Деяким людям більше подобаються гантелі з прогумованими рукоятками, тоді як інші віддають перевагу з металевими.

Unsplash

3. Ціна

При виборі гантелей економити не варто. Якщо ви вибираєте між недорогим набором і тим, який коштує в кілька разів дорожче, то в дешевому наборі, швидше за все, будуть дві гантелі, які підійдуть лише для короткої розминки. Краще вибирати набори з великою кількістю гантелей та невеликою різницею у вазі, наприклад, 4, 6, 8, 10 та 12 кг. Також варто розглянути і набірний снаряд, коли на гриф гантелі можна як навісити кілька млинців, так і зняти їх для зниження ваги.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK