Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Нарешті це сталося — ви почали ходити до спортзалу. Але минуло лише кілька днів, і заряд енергії вичерпався. Чому ж все так складно? Як надовго зберегти правильний настрій для занять?

Виною всьому те, що ви пропустили якесь із дев'яти золотих правил спортсмена-початківця.

1. Час для тренувань

Обов'язково плануйте спеціальні години для тренувань. Не намагайтеся втиснути заняття в міфічний час, що ніби залишається — як правило, його ніколи не немає. Час тренування вибирайте за своїми можливостями: одні люблять займатися вранці, інші - увечері, особливі ентузіасти використовують обідню перерву.

Читайте також: Чому твій фітнес-план не працює: 6 підступних причин

Намагайтеся дотримуватись певного режиму тренувань — мінімум двічі на тиждень, бажано, щоб це був один і той самий час. Чіткий графік тренування значно підвищує ефективність занять, оскільки організм звикає до певного ритму.

2. Дзвінок другу чи допомога залу

Якщо сили волі не вистачає, займайтеся разом із другом чи подругою. Рівень відповідальності стане трохи вищим, вам же ж не хочеться підвести інших, скасовуючи тренування? Але головне, не забувайте, що перша і головна мета — таки спорт, а не балаканина біля тренажерів.

Як не закинути тренування в перший місяць

Як не закинути тренування в перший місяць

depositphotos.com

3. Спорт має бути цікавим

Банальна порада, звичайно, але гарно працює. Якщо вам цікаво те, що ви робите, це буде вдвічі ефективно. Ви не знаєте, який спорт вибрати, але любите дивитися телевізор? Чудово! Замість дивана сядьте на компактний велотренажер та поєднуй приємне з корисним.

4. Забудьте про ваги

Читайте також: Крепатура після тренування: що це таке і як з нею боротися

Не зважуйтесь щодня. Бо швидкого результату в спорті не буває. А якщо постійно дивитися на стрілку терезів, то щоразу будете розчаровуватися, і це може охолодити спортивний запал.

5. Почніть з малого

Тренуючись надто довго на самому початку, ви отримаєте біль у непідготовлених м'язах та стійке небажання продовжувати екзекуцію. Нарощуйте всі показники поступово. Не забувайте про відпочинок, навчіться комфортно розслаблятися після тренувань.

6. Не рівняйте себе з іншими

Читайте також: Рейтинг найефективніших вправ на прес

Усі ми схильні часом порівнювати себе з іншими людьми. Порівняння можуть розчарувати, і ви розлучитеся з фітнесом раніше, ніж зрозумієте, що успіх таки є.

7. Відпрацьовуйте пропущені заняття

Це дозволить стати дисциплінованішим, адже перерви – це бич багатьох спортсменів-аматорів. Навчайтеся розумно змінювати графік, якщо пропустили тренування. Але краще взагалі не пропускати.

depositphotos.com

8. Нехай заняття увійдуть у звичку

Читайте також: 7 причин робити планку щодня

Не роздумуйте про те, піти чи не піти сьогодні до спортзалу, виходити на ранкову пробіжку чи ні. Зробіть це частиною свого повсякденного життя, щоб таких питань не виникало в принципі.

9. Ставте реальні цілі

Ця думка, звичайно, не нова, але ми часто забуваємо про неї. Чого ви хочете досягти? Зміцнити м'язи преса чи ніг, накачати біцепс в 40 см чи виправити поставу? Якщо немає можливості продумати план тренувань самостійно, зверніться до тренера. Ці витрати окупляться, не витрачайте час на випадковий набір вправ – у результаті  заощадите час та роші.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK