Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Які плюси та мінуси статичних (ізометричних) тренувань, а також яка їхня користь для м'язів.

Статичні вправи, вони ж ізометричні, - це вправи, суть яких у підйомі та утриманні протягом певного часу ваги тіла або снаряда. Але на відміну від динамічних вправ, які повторюються кілька разів, статичні робляться на тривалість підтримки однієї й тієї позиції.

Читайте також: Як йога може допомогти у роботі

Найпопулярнішою статичною вправою є планка, що допомагає розвинути мускулатуру преса; сюди ж варто зарахувати й асани з йоги, але за умови їхнього нерухомого виконання.

Головною перевагою "статики" є те, що вона розвиває внутрішні м'язи та м'язові волокна, які зазвичай не задіяні при виконанні динамічних вправ і в житті.

Unsplash

Вчені вже встигли довести, що статичні вправи підвищують еластичність зв'язок та міцність сухожиль, покращують координацію рухів та здатність тримати рівновагу. Відмінний ефект статика надає і на спалювання жиру.

Читайте також: 7 причин робити планку щодня

Завдання статичних вправ – розвинути вміння напружувати м'язи при мінімальному навантаженні та нормальному диханні.

Ізометричні вправи ідеальні для домашніх тренувань. А ось для кращого ефекту потрібно радикально змінити свій підхід до тренувань: приділяти увагу більше правильності виконання та відчуттю роботи м'язів, а не кількості повторень чи часу утримання позиції.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK