Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Планка ніколи не вийде із моди. І все не лише тому, що вона покращує стан м'язів кора.

Вправи з власною вагою - простий і практичний спосіб упорядкувати тіло. Планка входить до їх числа. Тож не варто лінуватися виконувати її щодня.

Отже, давайте дізнаємося, чим планка так корисна.

1. М'язи кора стануть сильнішими

Читайте також: Чи є різниця між тренуванням кора та преса

М'язи кора забезпечують підтримку внутрішніх органів. Вони також беруть участь у формуванні гарної постави та допомагають уникнути травм нижньої частини спини. Щоденне виконання планки допоможе вам зміцнити м'язи кора. А саме:

  • поперечний м'яз - допомагає піднімати велику вагу;
  • прямий м'яз — допомагає краще стрибати, він відповідає за «кубики»;
  • косі м'язи - розширюють можливості бічного нахилу та скручування в талії;
  • сідниці - підтримають спину і дадуть гарний профіль.

2. Поліпшиться стан м'язів спини

Виконання планки дозволить сформувати м'язи кора без ризику зайвого навантаження на спину та стегна. Причому регулярне виконання планки дозволить зміцнити як нижню частину тіла, так і верхню. А це зменшить ризик виникнення болю у спині.

Huffington Post

3. Прискориться обмін речовин

Читайте також: Як покращити свою поставу

Планка спалює більше калорій, ніж класичні вправи для преса – скручування та підйоми тулуба. Навіть 10 хвилин таких вправ на день пришвидшують обмін речовин. Причому на досить тривалий час: навіть уночі ти спалюватимеш більше калорій. Такий собі приємний бонус для тих, хто хоче схуднути.

4. Поліпшиться постава

Посилення м'язів кора глибоко впливає на стан шиї, плечей, спини та попереку. Щоденне виконання планки допоможе підтримувати їх у правильному положенні та покращить поставу.

5. Розвинеться почуття рівноваги

Як довго ви зможете простояти на одній нозі? Лише пару секунд? Тоді вам потрібно посилити черевні м'язи. У цьому якраз допоможе планка. До речі, розвинене почуття рівноваги допоможе досягти більших результатів у будь-якому спорті.

6. Поліпшиться гнучкість

Читайте також: Рейтинг найефективніших вправ на прес

Завдяки планці розтягуються м'язи та зв'язки, прикріплені до плечей, лопаток, ключиць, стегон, навіть пальців ніг. За допомогою бічної планки ви також можете опрацювати косі м'язи живота. Збільшивши гнучкість всього тіла, отримаєте додаткові переваги при виконанні будь-яких інших вправ і просто у повсякденному житті.

7. Поліпшиться психологічний стан

Планка не тільки зміцнює м'язи, а й по-особливому впливає на нерви, що активізуються у стресових ситуаціях. Після дня у робочому кріслі все ваше тіло затікає, і ви відчуваєте напругу. Як наслідок, настрій погіршується, ви стаєте млявими та похмурими. А зробите планку — і життя налагодиться.

Усього 5–10 хвилин дадуть заряд енергії на весь день, а щоденне їх повторення - на все життя.

Як правильно робити планку дивіться у цьому відео:

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK