Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Вірний спосіб виглядати вищим, стрункішим і сильнішим

Сучасні гаджети значно покращили наше життя, але жахливо вплинули на нашу поставу. Якщо ви читаєте цю статтю за столом або на телефоні, швидше за все нахиляєтеся близько до екрана, що неправильно.

Зробіть собі приємне: відведіть голову назад на одну лінію з рештою тіла, а потім відведіть плечі назад. Тепер вдихніть... відчуваєте це? Приємно, правда? Простіше кажучи, покращивши свою поставу, ви покращите своє життя.

По-перше, якщо стоїте прямо, станете вищим, а оскільки ваші плечі відведені назад, вони виглядатимуть ширше, а талія — тоншою. Оточуючим ви здаватиметеся більш впевненим і сильним. Крім того, приймаючи правильну поставу, ви не тільки добре виглядатимете, але й фізично відчуватимете себе краще. Це тому, що коли ваша голова, шия і хребет розташовані правильно, м'язи, кістки та суглоби, що підтримують їх, не напружуються. Згодом ви помітите зменшення скутості в шиї та спині, а також зменшення головного болю.

Читайте також: Чому треба тримати поставу: несподівані результати дослідження

Звучить непогано, правда? А найприємніше те, що досягти цього нескладно, а головне ніколи не пізно розпочати.

Вам просто потрібно включити деякі вправи у своє повсякденне життя. Ось кілька швидких та простих вправ, які ви можете виконувати протягом дня. Почнете регулярно їх робити, і в найкоротші терміни ваша постава природно прийде в норму.

Стоїте в очікуванні

Витягувати телефон із кишені та перегортати сторінки месенджерів або програм під час очікування для багатьох стало звичкою. Але ми радимо використати цей час, щоб дозволити побути наодинці зі своїми думками, і подумати про що не будь позитивне. Це також ідеальна пауза, щоб зробити кілька розтяжок. Вони прості та ефективні.

Спробуйте

Встаньте прямо. Заведіть руки за спину та з'єднайте долоні у замок. Відведіть руки прямо вгору і утримуйте це положення протягом 10 секунд. Відпустіть та повторіть три рази.

Unsplash

Сидите за столом

Коли ви нахиляєтеся над клавіатурою, ваші плечі опускаються. Це також напружує м'язи навколо грудної клітки. Так ви споживаєте менше кисню, що призводить до швидкої втоми. Обов'язково сідаючи на стілець, тримайте хребет прямо, а наступну вправу виконуйте щоразу, коли під час довгого сидіння відчуваєте напруження у спині.

Спробуйте

Сядьте рівно, поставивши ноги на підлогу. Поверніться максимально ліворуч, поклавши праву руку на зовнішній бік лівого коліна. Затримайтеся на три вдихи, а потім повторіть вправу на інший бік.

Читайте також: Як швидко позбутися болю в спині: 4 простих вправи

Знаходитеся вдома

Ви, звичайно ж, можете впасти на диван і розслабитися. Але коли підведетеся, витратьте деякий час, щоб розтягнути спину і плечі, одночасно розкриваючи груди.

Спробуйте

Зігніть ліву руку на спині долонею назовні. Підніміть та зігніть праву руку за головою, дотягуючись до лівої руки. Зчепить пальці в замок (якщо можете дістати) і затримайте подих на три вдихи. Потім поміняйте руки та повторіть.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK