Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У раціоні людини має бути багато корисних продуктів - м'ясо, овочі та фрукти, зелень, але їх потрібно вміти правильно поєднувати, щоб отримувати максимальну користь.

Ми підготували для вас 10 порад про те, які продукти краще поєднувати один з одним:

М'ясо та розмарин

Unsplash

Читайте також: 20 способів зробити життя смачним і здоровим

У м'ясі дуже багато білка, але треба вміти його правильно готувати. За словами дієтологів, потрібно лише варити або тушкувати м'ясо, але не смажити і не запікати його, інакше це може призвести до утворення канцерогенних сполук. Однак, для любителів смаженого та запеченого м'яса є спосіб уникнути негативного ефекту – м'ясо потрібно попередньо замаринувати, додавши туди розмарин. Він корисний сам по собі, а в цьому випадку принесе користь під час приготування, оскільки антиоксиданти, що містяться в розмарині, перешкоджають утворенню шкідливих речовин, поки м'ясо запікається в духовці.

Свинина та брюссельська капуста

Unsplash

Свинина - дуже жирне м'ясо, тому щодня його їсти не рекомендується. Однак вживати його все одно потрібно – у цьому м'ясі є селен, який перешкоджає утворенню ракових клітин. А ось подавати страву зі свинини потрібно разом із брюссельською капустою, в якій міститься органічна речовина сульфорафан, що підвищує ефективність селену у 13 разів.

Авокадо та шпинат

Unsplash

Поєднання цих продуктів одне з найулюбленіших у рекомендаціях дієтологів. У шпинаті є вітамін А і лютеїн, але для посилення їхнього впливу на організм, потрібні корисні рослинні жири, які містяться в авокадо. У цьому випадку ефект буде стовідсотковим, а робота вашої системи травлення значно покращиться.

Овочі та йогурт

Unsplash

Читайте також: Як збагатити свій раціон зеленню і чому це корисно для чоловічого організму

Дуже важливо купувати натуральний йогурт без барвників, консервантів та цукру. У такому йогурті багато кальцію і він покращує роботу шлунка та нормалізує мікрофлору кишечника. У такий йогурт слід додати трохи овочів (наприклад, моркву та селеру), і, в результаті, ви отримаєте страву, в якій крім кальцію буде багато вітамінів. До речі, клітковина, що міститься в овочах, допомагає кращому засвоєнню кальцію.

Помідори та печінка

Unsplash

Печінка – джерело заліза, недостатня кількість якого в організмі може провести до нездужання, хронічної втоми, уповільненого метаболізму та проблем із серцем і судинами. Однак залізо, що міститься в печінці, добре засвоюється тільки разом із вітаміном С, тому важливо їсти помідори, які містять аскорбінову кислоту.

Помідори та оливкова олія

Unsplash

Улюблене поєднання італійців, і це невипадково. Ви знаєте, що в Італії люди не часто страждають від серцево-судинних захворювань? Справа в тому, що лікопін, який є в томатах, покращує роботу серця та судин, перешкоджає виникненню атеросклерозу та злоякісних пухлин. А в поєднанні з жирами, які є в оливковій олії, лікопін із помідорів засвоюється організмом набагато краще.

Петрушка та лимон

Unsplash

Петрушка взагалі дуже добре поєднується із цитрусовими. Залізо, яке є в зелені, допомагає вітаміну С краще всмоктуватись у кров, і, як наслідок, покращувати наш імунітет та метаболізм.

Зелений чай та лимон

Unsplash

Читайте також: Чайна церемонія: як розібратися в сортах чаю та правильно їх заварити

Цей напій вгамовує спрагу і дає енергію. У зеленому чаї містяться катехіни, які відповідають за міцний імунітет та довголіття. Вітамін С, що міститься у лимоні, посилює ефект позитивного впливу зеленого чаю у кілька разів.

Вівсянка і свіжий апельсиновий сік

Unsplash

Ці продукти – джерела фенолів, які покращують роботу травної системи та допомагають вивести з організму шлаки та токсини.

Яблука та темний шоколад

Unsplash

Дуже незвичайне, але дуже корисне поєднання. Фермент катехін, який є в яблуках, та антиоксидант кверцетин разом творять дива – зміцнюють імунітет, активізують діяльність мозку, покращують роботу серця та судин та знижують ризик онкологічних захворювань.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK