Їжа
Пісний суп із червоної сочевиці: корисний рецепт для тих, хто займається фітнесом
19 березня 2024 | Автор: Вікторія Краснова
Почався Великий піст, але тим, хто має регулярні фізичні навантаження, важливо добре харчуватися навіть під час посту! І ось чудовий рецепт ситної та пісної страви для наших спортсменів.
Пісний суп із червоної сочевиці
Інгредієнти:
- Червона сочевиця - 1 склянка
- Томатна паста – 1/2 ст. л.
- Морква – 300 г
- Картопля - 300 г
- Цибуля - 200 г
- Рослинна олія – 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Солодкий мелений перець - 1/2 ч. л.
- Куркума - 2 щіпки
Unsplash
Читайте також: 20 способів зробити життя смачним і здоровим
Приготування:
- Візьміть моркву та картоплю, помийте та почистіть.
- Наріжте кубиками картоплю (або невеликими шматочками, як більше подобається), а моркву - кружальцями. Складіть у каструлю.
- Промийте сочевицю і додайте до моркви та картоплі. Залийте водою (близько 1,5 л). Додайтие томатну пасту і поставте на вогонь. Закрийте кришкою і варіть годину-годину з чвертю.
- Періодично помішуйте суп, якщо необхідно – можна додати води.
- Незадовго до кінця варіння посоліть до смаку, додайте солодкий червоний перець і куркуму.
- Поріжте цибулю невеликими кубиками, підсмажте на олії до легкої золотистої скориночки.
- Додайте цибулю в каструлю і варіть ще 20 хвилин.
- Після приготування за допомогою блендера подрібніть суп до однорідної маси, поверніть каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть ще дві хвилини.
- Готовий суп розлийте по тарілках та подавайте до столу.
Смачний суп пісний готовий! Смачного!
Це цікаво