Їжа
Протеїнове печиво та ще два легкі рецепти перекусу здорового чоловіка
10 травня 2024 | Автор: Вікторія Краснова
Протеїн, можна використовувати як інгредієнт для корисного печива - і це найправильніший перекус для тих, хто піклується про своє здоров'я.
Напевно, вже багато хто знає, що таке протеїн, навіщо його вживати і в чому він міститься. Ті, хто ретельно стежить за своїм харчуванням, навряд чи задовольнятимуться фастфудом на обід або перекушуватимуть у перервах "снікерсами" та калорійним печивом.
Звичайно, можна запросто піти в магазин і купити протеїнові батончики, або навіть зробити замовлення в інтернет-магазині. Але навіщо, якщо деякі смаколики з протеїном легко можна приготувати в домашніх умовах?
Читайте також: Протеїнові коктейлі Шварценеггера та ЛеБрона: 2 "сильні" рецепти
У запропонованих рецептах кількість протеїну досягається без наявності вершкового масла, а частину борошна можна замінити протеїном, що теж стане відмінним джерелом білка.Протеїнове печиво
Складові
- вівсяні пластівці – 80 г;
- протеїн (казеїновий) – 60 г;
- цукор – 50 г;
- яйця – 2 шт.
Порядок приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів, а поки вона розігрівається - у великій мисці змішайте 2 яйця та вівсяні пластівці.
- Під час перемішування додайте невеликими порціями половину приготовленого протеїну. Коли маса стане однорідною, висипайте решту протеїну і знову перемішайте.
- Дно листа вистеліть папером для випікання, а потім за допомогою ложки викладіть майбутні протеїнове печиво грудками на лист.
- Поставте в духовку на 10 хвилин, а коли печиво підрум'яниться, його можна виймати.
За калорійністю одне печиво відповідає приблизно 60-80 ккал.
Читайте також: Не протеїном єдиним: що таке креатин і для чого він потрібен у спорті
Для приготування підійде казеїновий або сироватковий протеїн з будь-яким ароматом. Пропорції інгредієнтів можна легко змінювати, але все ж таки доводити, наприклад, вівсянку до повної відсутності, не варто. Цукрозамінники підійдуть замість цукру, але мед використовувати не рекомендується - він втрачає свої корисні властивості при нагріванні. Також у печиво можна додавати горіхи, родзинки, шоколад та сухофрукти.Перед випіканням печиво виглядає приблизно так
Протеїнове печиво без випікання
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 1 склянка;
- протеїновий порошок – 60 г;
- арахіс – 1/3 склянки;
- по ¼ частини склянки горіхової та кокосової олії;
- фініки - 2-3 шт;
- вода – 3/4 склянки.
Порядок приготування:
- У блендері змішайте арахісову та кокосову олії, 2 фініки та воду.
- У великій мисці ретельно змішайте сухі інгредієнти з блендерною масою, до однорідного стану.
- З отриманої маси сформуйте печиво відповідного розміру та форми. Найзручніше це робити ложкою, відокремлюючи невеликі шматки тіста і скочуючи їх у кульки. Кульки укладаються на рівну поверхню і придавлюються – так вийде кругле печиво діаметром 3 см.
- Покладіть печиво на 1 годину в холодильник. Після застигання воно вже придатне для вживання.
Читайте також: Що випити після тренування: 5 несподіваних напоїв
Печиво з бананом та лимоном
Інгредієнти:
- пластівці вівсяні – 110 г
- банан (1шт) – 140 г
- розпушувач тіста - 1 ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
- лимон (сік та цедра) – 15 г
- протеїн – 1 ст. л.
- родзинки – 0,5 склянки
- яєчний білок – 1 шт.
Порядок приготування:
- Вівсяні пластівці потрібно перемолоти в блендері до борошна, додати розпушувач, корицю та протеїн без цукру, лимон зі шкіркою, ваніль. Все ретельно змішати.
- У блендері перемолоти банан із яєчним білком, додати промиті родзинки, збити. Перемішати масу із блендера з вівсяною масою.
- Мокрою ложкою викласти на покрите папером для випічки деко грудочки.
- Випікати за 170 градусів близько 20 хвилин.
Загалом, приготувати корисні перекуси в домашніх умовах цілком нескладно. Печиво, рецепти яких надані вище, містить максимум білка та мінімум калорій, що позитивно впливає на м'язову масу. Варіанти приготування печива можуть відрізнятися, варіювати інгредієнти можна. Що ж до протеїну, то такі домашнє протеїнове печиво складе конкуренцію будь-якому протеїновому батончику. Та й користі від них більше – адже це економно, корисно та смачно!
Це цікаво