Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Протеїн, можна використовувати як інгредієнт для корисного печива - і це найправильніший перекус для тих, хто піклується про своє здоров'я.

Напевно, вже багато хто знає, що таке протеїн, навіщо його вживати і в чому він міститься. Ті, хто ретельно стежить за своїм харчуванням, навряд чи задовольнятимуться фастфудом на обід або перекушуватимуть у перервах "снікерсами" та калорійним печивом.

Звичайно, можна запросто піти в магазин і купити протеїнові батончики, або навіть зробити замовлення в інтернет-магазині. Але навіщо, якщо деякі смаколики з протеїном легко можна приготувати в домашніх умовах?

Читайте також: Протеїнові коктейлі Шварценеггера та ЛеБрона: 2 "сильні" рецепти

У запропонованих рецептах кількість протеїну досягається без наявності вершкового масла, а частину борошна можна замінити протеїном, що теж стане відмінним джерелом білка.

Протеїнове печиво

Складові

  • вівсяні пластівці – 80 г;
  • протеїн (казеїновий) – 60 г;
  • цукор – 50 г;
  • яйця – 2 шт.

Порядок приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів, а поки вона розігрівається - у великій мисці змішайте 2 яйця та вівсяні пластівці.
  2. Під час перемішування додайте невеликими порціями половину приготовленого протеїну. Коли маса стане однорідною, висипайте решту протеїну і знову перемішайте.
  3. Дно листа вистеліть папером для випікання, а потім за допомогою ложки викладіть майбутні протеїнове печиво грудками на лист.
  4. Поставте в духовку на 10 хвилин, а коли печиво підрум'яниться, його можна виймати.

За калорійністю одне печиво відповідає приблизно 60-80 ккал.

Читайте також: Не протеїном єдиним: що таке креатин і для чого він потрібен у спорті

Для приготування підійде казеїновий або сироватковий протеїн з будь-яким ароматом. Пропорції інгредієнтів можна легко змінювати, але все ж таки доводити, наприклад, вівсянку до повної відсутності, не варто. Цукрозамінники підійдуть замість цукру, але мед використовувати не рекомендується - він втрачає свої корисні властивості при нагріванні. Також у печиво можна додавати горіхи, родзинки, шоколад та сухофрукти.

Перед випіканням печиво виглядає приблизно так

Перед випіканням печиво виглядає приблизно так

Pinterest

Протеїнове печиво без випікання

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 1 склянка;
  • протеїновий порошок – 60 г;
  • арахіс – 1/3 склянки;
  • по ¼ частини склянки горіхової та кокосової олії;
  • фініки - 2-3 шт;
  • вода – 3/4 склянки.

Порядок приготування:

  1. У блендері змішайте арахісову та кокосову олії, 2 фініки та воду.
  2. У великій мисці ретельно змішайте сухі інгредієнти з блендерною масою, до однорідного стану.
  3. З отриманої маси сформуйте печиво відповідного розміру та форми. Найзручніше це робити ложкою, відокремлюючи невеликі шматки тіста і скочуючи їх у кульки. Кульки укладаються на рівну поверхню і придавлюються – так вийде кругле печиво діаметром 3 см.
  4. Покладіть печиво на 1 годину в холодильник. Після застигання воно вже придатне для вживання.

Читайте також: Що випити після тренування: 5 несподіваних напоїв

Печиво з бананом та лимоном

Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 110 г
  • банан (1шт) – 140 г
  • розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • лимон (сік та цедра) – 15 г
  • протеїн – 1 ст. л.
  • родзинки – 0,5 склянки
  • яєчний білок – 1 шт.

Порядок приготування:

  1. Вівсяні пластівці потрібно перемолоти в блендері до борошна, додати розпушувач, корицю та протеїн без цукру, лимон зі шкіркою, ваніль. Все ретельно змішати.
  2. У блендері перемолоти банан із яєчним білком, додати промиті родзинки, збити. Перемішати масу із блендера з вівсяною масою.
  3. Мокрою ложкою викласти на покрите папером для випічки деко грудочки.
  4. Випікати за 170 градусів близько 20 хвилин.

Загалом, приготувати корисні перекуси в домашніх умовах цілком нескладно. Печиво, рецепти яких надані вище, містить максимум білка та мінімум калорій, що позитивно впливає на м'язову масу. Варіанти приготування печива можуть відрізнятися, варіювати інгредієнти можна. Що ж до протеїну, то такі домашнє протеїнове печиво складе конкуренцію будь-якому протеїновому батончику. Та й користі від них більше – адже це економно, корисно та смачно!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK