Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Основним фактором досягнень хороших результатів у тренажерному залі є не тільки силове навантаження, яке отримується на тренуваннях, а й правильне харчування.

Організм після фізичного навантаження має дивовижну здатність засвоювати різні поживні речовини. Цей період досить короткий і називається "вуглеводне вікно" - один із найважливіших моментів при наборі м'язової маси.

У цій статті ми розповімо, із чим "їдять" це вуглеводне вікно і як його правильно "закрити".

Відкриваємо вуглеводне вікно

Силове тренування є стресом для організму. Після інтенсивного фізичного навантаження відбувається виділення гормонів, які перебудовують наш обмін речовин так, щоб він не завдав занадто великої шкоди структурі та запасу енергії тіла.

Читайте також: Що випити після тренування: 5 несподіваних напоїв

У зв'язку з цим організм потребує поповнення енергії, мембрани м'язових клітин перебудовують свій звичайний режим існування і готові засвоїти поживні речовини втричі-вчетверо швидше, ніж зазвичай, що і називається "вуглеводним вікном".

Якщо ми не отримуємо достатньої кількості вуглеводів у цей період, організм почне брати енергію із вже існуючих запасів, тобто із самого себе. Це особливо важливо знати при наборі м'язової маси, тому що, якщо ви не закриватимете вуглеводне вікно - це дуже негативно позначиться на зростанні м'язів.

Як накачати м'язи: магічне вуглеводне вікно

Як накачати м'язи: магічне вуглеводне вікно

depositphotos.com

Закриваємо вуглеводне вікно

Відкривається вуглеводне вікно майже відразу після тренування та залишається відкритим близько години. У цей проміжок часу потрібно дати організму якнайбільше швидких вуглеводів, які містяться в наступних продуктах:

  • Мед
  • Родзинки
  • Мюслі
  • Кабачкова ікра
  • Банан
  • Солодкі фрукти (виноград та ін.)

Читайте також: Протеїнове печиво та ще два легкі рецепти перекусу здорового чоловіка

Якщо є можливість, можна скористатися спортивним харчуванням. Для закриття вуглеводного вікна добре підходять гейнери.

Вживання швидких вуглеводів відразу ж після тренування дозволяє організму якісніше поповнити енергію, яка згодом піде на побудову м'язової тканини, а також призведе до вироблення інсуліну, що нейтралізує руйнівну дію гормонів, вироблених протягом тренування.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK