Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Куртка виконує дві основні функції: зігріває та служить елементом стилю. Яким же має бути цей елемент чоловічого одягу?

Яку куртку вранці вдягаєш - такий тон і задаєш своєму дню. Це як і з вибором взуття: бути «на стилі» у модних лоферах, чи пересуватися містом у старих кедах… Але, окрім настрою, є ще мільйон інших факторів. Наприклад, погода, температура… Майбутні зустрічі, внаслідок чого потрібно бути формальним, невимушеним, діловим, спортивним…

Але іноді буває так, що й зовсім не знаєш, що вдягнути. І тоді на допомогу приходимо ми: із наступним списком основних стильних чоловічих курток. Тож сміливо шер статтю у соціальних мережах і дописуй свої варіанти у коментарях.

1. Польова куртка

Польова куртка - один із небагатьох предметів гардеробу, в якому форма ідеально поєднується з функціональністю. А це означає:

  • вона ніколи не вийде із моди;
  • у тебе завжди буде запасна кишеня для ключів.

Польова куртка легко впізнається, тому що зазвичай має 3-4 зовнішні кишені і простору посадку. Під неї можна вдягнути ще кілька речей.

Все починалося з оригінальної куртки M-65, яка мала тканину з суміші бавовни та нейлону, що забезпечувало покращену водо- та вітростійкість. Сьогодні ж виробники такого одягу підійшли до вибору тканин творчо та нині пропонують моделі з бавовняного та/або вощеного полотна, бавовняних сумішей.

Оскільки такий одяг став мейнстримом, його розділили на дві підкатегорії: сучасна та військова польова куртка.

Перша натхнена фермерськими полями і зберігає просторий крій, м'які плечі, іноді має вельветове оздоблення та фланелеву підкладку. А ось польова куртка в стилі мілітарі залишається вірною своїм корінням: квадратні плечі, підкладка з клямками та капюшон, що застібається на блискавку у комірі.

topstreetwear.com


2. Куртка бомбер

Спочатку створювалася для пілотів, шилася з тюленячої шкіри з хутром усередині. За десятиліття існування пережила кілька ітерацій, оскільки кабіни пілотів ставали теплішими та вимоги до одягу відповідно менш жорсткими.

Сьогодні з погляду стилю така річ універсальна: йдеш у магазин у спортивному костюмі за молоком — одягнувся в бомбер. Випиваєш із друзями в барі — одягнувся у бомбер. А завдяки сучасній різноманітності кольорів цю куртку можна ще й на побачення напнути…

Зазвичай бомбери шиються з поліестеру, який захистить від вітру та дощу, а крій з обробкою зробить тебе стрункішим.

lugako.com

Читайте також: ТОП-5 способів зав'язати шарф цієї осені

3. Джинсова куртка

Народилася наприкінці 1800-х років. Спочатку була створена для фермерів та золотошукачів. Відмінна риса - шви, які можна було легко стягнути і розтягнути, якщо потрібна була вільніша посадка. Піонер жанру - класична Trucker від Levi's .

Однією з відмінних рис такої куртки є металеві гудзики та V-подібні шви. Ця куртка універсальна: годиться для весняного дня з легким бризом, теплого літнього та холодного осіннього вечора, відрізняється грубою недбалістю і виглядає невимушено. Має безліч варіацій і тому підійде майже для будь-якого не суворого дрес-коду.

answear.ua

4. Куртка-сорочка

Коли сорочки на ґудзиках недостатньо, допоможе куртка-сорочка: під неї можна надіти ще щось (додатковий шар тепла). Річ дуже зручна, оскільки з нею складається враження, ніби носиш другу сорочку. Така собі альтернатива кардигану з шалевим коміром або толстовці з капюшоном.

reserved.com

5. Байкерська шкіряна куртка Double Rider

Такі куртки мають обрізаний крій (піддівати сорочку під неї не можна), короткий торс (зручно перегинатися через байк без відчуття гудзиків, що упираються в пах) і досить міцні замки.

Незважаючи на те, що це зухвала куртка для не менш зухвалих чоловіків, вона непогано доповнює сорочку та краватку. Поєднувати офісний лук з відступницьким стилем завжди круто.

pinterest.com

Читайте також: Куртка чи пальто: як підібрати верхній одяг на всі випадки життя?

6. Бушлат (пальто)

Бушлат - одне з небагатьох пальто, яке практично не змінилося з моменту своєї появи. Чому? Тому що важко покращити те, що й так ідеальне.

Як і багато чоловічих пальто, бушлат своє коріння має зі військового життя. Спочатку його шили у 1700-х роках із грубої товстої вовни для голландських моряків. Потім одяг запозичив і популяризував британський флот.

Сучасний бушлат більш облягаючий, але так само має великий комір, поділ трохи нижче талії, двобортну застібку на ґудзиках. Кожен поважаючий себе бренд осіннього одягу шиє такі пальто, тож вибір великий — і тобі щось в ньому знайдеться.

highlandstore.com

7. Коротка дублянка

Ідеальна для холодної погоди. Але будь готовий, що дублянка з натуральних матеріалів = плюс кілька тисяч до цінника.

Але у продажу є моделі з підкладом зі штучного хутра (текстурований фліс з високим ворсом): зберігає тепло майже так само добре, як і, наприклад, овчина. Але за синтетикою легше доглядати (бо її можна прати), вона не збивається всередині куртки, а ще м'яка і зручна при повсякденному носінні.

classic-kontor.com

8. Куртка Макінтош

Макінтош, чи Мак… чи просто дощовик. З'явився наприкінці 1800-х років. Автор - хімік Чарльз Макінтош: розробив спосіб вставки шару рідкої гуми між внутрішнім і зовнішнім шарами тканини. Так і народився Мак.

Традиційно така куртка призначалася для носіння зверху на костюм, але сучасний Макінтош було трохи адаптовано. Тому одягати його можеш майже під будь-що.

bananarepublic.gap.com

Читайте також: Як правильно підібрати одяг у міру вгодованому чоловікові

9. Тренчкот

Тренчі стали культовими після появи на британських офіцерах у Першій світовій війні. А ось їхня історія почалася кількома десятиліттями раніше — вони стали відповіддю на популярність куртки Макінтош.

Традиційно тренчі довжиною нижче коліна, двобортні, з широкими лацканами та поясним ременем. А нетрадиційно слово «тренч» пишуть на будь-чому, навіть на пальто.

pinterest.com

10. Пуховик

Незамінний взимку. Легкий, теплий, вологостійкий переживе і сніг, і дощ, і снігову бурю.

Пуховик - куртка досить велика в об'ємі, але сучасні технології вже створили більш "стрункі" варіанти. Вибирай свій варіант у відповідності до власних фінансових можливостей.

pinterest.com

11. Жилет

Вкрай зручна річ, створена для не надто холодної погоди. Закриває торс, утримує тепло, при цьому не ізолює руки, та й виглядає страшенно круто.

ororowear.com

12. Блейзер

Добре виглядає на будь-якому чоловікові, незалежно від типу статури. Якщо одягати без краватки, то годиться майже для будь-якого формату зустрічей: від ділових і до вечірок.

Особливо універсальний темно-синій блейзер. Зібрався в бар — одягаєш його з потертими джинсами та сорочкою на ґудзиках. Топаєш в офіс — зміни денім на чинос. Суворий дрес-код на роботі - одягай штани та краватку.

Одного-двох блейзерів вистачить на всі випадки життя. Рекомендуємо придивитися до вовняних: вони дихають і брудняться складно. Дорого? Придивися до варіантів із суміші вовни та бавовни.

fjackets.com

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK