Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Кожен матеріал вимагає особливого підходу у догляді, щоб уникнути пошкоджень, вицвітання та втрати форми одягу.

Незалежно від типу тканини, правильний догляд за одягом допоможе вам зберегти її красу та довговічність на довгий час. У цій статті ми розглянемо основні методи догляду за речами із шовку, бавовни та вовни.

Бавовна

Майки та сорочки з бавовни - найневибагливіша у світі річ. Тканина зазвичай міцна і легка, добре вбирає вологу та стійко переносить будь-які температури прання та прасування.

Щоправда, кольорові речі не такі стійкі, їх рекомендується прати у воді не вище 60 градусів і без відбілювача. Нижню білизну з бавовни краще прати за мінімальних температур - 40 градусів оптимально, а інакше вона сяде і ти зможеш одягнути її хіба що на руку.

Якщо довго не знімати річ із сушарки, волокна тканини почнуть руйнуватися, і одяг втратить свій первісний вигляд. А якщо в тебе пральна машинка з функцією сушіння, то теж простеж, щоб речі не "сіли".

Бавовняні речі потрібно гладити від малого до більшого: спочатку дрібні деталі, потім спина та груди.

Льон

Це одна з найбільш довговічних тканин, вона менше брудниться, "дихає" і не дає тілу упріти. Крім того, лляні речі не кашлатяться і не електризуються.

Прати лляні речі можна за високих температур, але це не стосується полотна пофарбованого - його прання має бути при 60 градусах.

Є й один недолік: лляні речі дуже сильно мнуться, а складок непросто позбутися. Не пересушуй речі, а відразу гладь добре нагрітою праскою із зволоженням.

Доглядай за одягом відповідним чином - і він слугуватиме довго

Доглядай за одягом відповідним чином - і він слугуватиме довго

Freepik

Віскоза

Такі тканини отримані хімічним шляхом, мають легкий блиск. Правила догляду тому і суворіші, та й кольори потрібно зберігати яскравими.

Прати потрібно такі речі при температурі не вище 40 градусів і тільки на делікатному режимі. Прасувати віскозу слід як і шовк: праска на температурі близько 150 градусів + зволоження.

Якщо є сумніви у підошві праски, намочи марлеву тканину або бинт і гладь через неї.

Вовна

Речі з вовни - чи не найделікатніша тканина, за якою потрібний дуже ретельний догляд, інакше ти не зможеш одягнути улюблений светр.

Прати вовняні вироби слід вручну та при невисокій температурі. У воду для полоскання варто додати трохи оцту, що позбавить одяг неприємного запаху. Сушити вовну потрібно в горизонтальному положенні на махровому рушнику, щоб тканина не деформувалася.

Вироби з вовни умовно поділяються на дві групи: вовняні та напіввовняні, залежно від змісту. Сумніваєшся, що вийде впоратися з суто вовняними речами - не ризикуй, неси їх у хімчистку.

Читайте також: Як самому почистити пральну машину: ці поради реально працюють

Шовк

Це вибір стильних та впевнених у собі – міцна тканина та красива. Речі з шовку швидко сохнуть, але не суши їх на сонці або в сушарці, ніжна тканина може пошкодитися або покритися пятнами. Окропу шовк не любить, його варто прати в ледь теплій воді, а гладити - тільки з виворітного боку. Але зазвичай дорогі шовкові речі варто віддавати в хімчистку, щоб не ризикувати.

Навчився правильно доглядати одяг? Тепер вчися правильно доглядати за взуттям.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK