Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Існує кілька типів бороди: щетина, довга борода, еспаньолка і так далі. Один із найпопулярніших варіантів – коротка борода. Дізнайся, як її доглядати.

Коротка борода виглядає дуже акуратно і не привертає зайвої уваги як довга. Чоловік з такою бородою ніби заявляє: "Так, я стежу за своєю зовнішністю, але без одержимості". Цей «аксесуар» виглядатиме доречно завжди - і з піджаком, і з повсякденним светром.

Кому підійде

Акуратно підстрижена борода прикрасить більшість типів обличчя, хоча можливо доведеться коригувати її форму по краях, щоб підкреслити переваги і замаскувати недоліки.

Читайте також: Что такое карандаши для бороды и как ими пользоваться?

Наприклад, якщо обличчя кругле, можна трохи зменшити довжину волосків з обох боків, щоб його візуально витягнути. Це правило працює і у зворотний бік: щоб обличчя здавалося ширшим, варто залишити волоски з боків довшими. А подвійне підборіддя можна замаскувати, якщо відростити бороду до самого кадика.

Якщо ж на голові немає волосся або воно коротко стрижене, лінія росту бороди не повинна підніматися над верхнім краєм вуха. Бажано також зробити градуювання до скронь.

Коротка борода універсальна: підійде більшості типів чоловічого обличчя

Коротка борода універсальна: підійде більшості типів чоловічого обличчя

Unsplash

Як доглядати коротку бороду

Дозволь бороді відрости на 1-2 сантиметри, коригуючи її довжину та форму за допомогою тримера та бритви.

Читайте також: 5 основных типов бритв: как выбрать подходящую для себя

Використовуй вологе гоління, щоб видалити всі одиночні волоски на щоках та нижній частині шиї.

Не створюй нижню лінію бороди прямо під підборіддям, інакше є ймовірність, що візуально виділиш друге підборіддя, навіть якщо його в тебе немає. Натомість, дійшовши до лінії нижньої щелепи, відрегулюй висоту зрізу на тримері так, щоб довжина волосків поступово скорочувалася до кадика. Так матимеш ефект градуювання.

Наноси на бороду спеціальну якісну олію для догляду, розподіляючи її по всій довжині за допомогою щітки з натуральної щетини.

Коротка борода додасть твоїй зовнішності мужності

Коротка борода додасть твоїй зовнішності мужності

Unsplash

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK