Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Регулярний догляд за взуттям допомагає зберегти його в гарному стані та запобігти достроковому зносу.

Взуття є невід'ємною частиною нашого повсякденного гардеробу, і правильний догляд за ним не тільки продовжує термін його служби, а й підтримує бездоганний зовнішній вигляд. Ось дев'ять корисних порад, які допоможуть вам правильно доглядати за вашим взуттям, зберігаючи його у відмінному стані довгий час.

 

Підходьте до чищення взуття правильно

Правильна підготовка до чищення має велике значення для кінцевого результату. Незалежно від поверхні взуття, першою у справу має вступати м'яка щітка. Потім слід витягнути шнурки, щоб трішки зволоженою матерією обробити язичок, а потім берці, оскільки області навколо залізних петельок починають першими страждати від вологи та пилу. Матерія має бути чистою, навіть якщо після чищення її доведеться викинути.

 

Unsplash

 

Шкіра досить практичний матеріал, а ось замша або нубук вимагають особливого захисту. Найпростіший варіант очистити взуття - це використовувати спрей та гумову щітку, що видаляє бруд. Однак для позбавлення від складних плям знадобиться шампунь без барвників.

 

Ще один спосіб - вдатися до відпарювання, для чого знадобиться кипляча вода і щітка. Занадто близько підносити взуття до клубів пари не варто, оскільки пряме джерело тепла може вплинути на колір і м'якість.

 

Використовуйте спеціальні засоби

Різні матеріали вимагають різного догляду. Переконайтеся, що використовуєте відповідні засоби для чищення вашого взуття: для шкіри, замші, текстилю та інших матеріалів. Це можуть бути як креми, так і спеціальні аерозолі.

 

Щоб досягти бажаного блиску, наприклад, на шкіряному взутті, можна скористатися щіткою з м'яким ворсом. У деяких випадках дозволяється наносити спрей, що надає блиску.

 

Читайте також: Як самому почистити пральну машину: ці поради реально працюють

 

Використовуйте вологозахисні засоби

Захистіть взуття від дощу та снігу, використовуючи водовідштовхувальні засоби. Це допоможе запобігти проникненню вологи та впливу антилідних реагентів, що не дасть матеріалам від деформуватися, а також втратити форму.

 

Unsplash

 

Купуйте калоші

Рішення купити і носити їх поверх взуття досить радикальне, проте воно цілком виправдане, коли за пару черевиків віддано велику суму, вони виконані на замовлення або мають у гардеробі статус "улюблені". У магазинах можна придбати гумові калоші не тільки різного ступеня м'якості, а й необхідного відтінку, що вдало поєднуєтиметься з кольором взуття.

 

Сушіть взуття природним способом

Після дощової погоди або активного використання, дайте взуттю добре провітритися і висохнути природним способом. Уникайте прямих джерел тепла, таких як батареї або сушарки.

 

Unsplash

 

Носіть різні пари взуття кожен день

Щоб просохнути від зовнішньої вологи чи поту ніг, для взуття потрібен щонайменше день. Тому його варто чергувати. Бажано, щоб у запасі було як мінімум дві пари змінних туфель або черевиків, інакше нова пара швидко втратить свій зовнішній вигляд та форму.

 

Читайте також: Оптимальна частота прання одягу та білизни: експертний графік

 

Зберігайте взуття правильно, використовуйте колодки

Використовуйте для взуття колодки, що підтримують форму. Вони бувають дерев'яні та пластикові. Останні невибагливі та коштують не дорого. Але виготовлені з дерева виглядають не тільки солідно, а й краще вбирають вологу. Завдання колодок – перешкоджати деформації шкіри та утворенню складок. Це особливо актуально для тих, хто купує дорогі дизайнерські моделі.

 

Unsplash

 

Взуття потрібно зберігати у прохолодному та сухому місці, переважно у коробках. Це дозволить уникнути перегріву та деформації матеріалів, а також прямої дії сонячних променів.

 

Взуючись, використовуйте ложку для взуття

Взування при поспіху без використання ложки зручне і виглядає привабливим лише на перший погляд. Будь-яка деформація п'яти практично не підлягає відновленню, а зім'ята ділянка може надавати серйозного дискомфорту під час ходьби. Крім того, стоптані задники виглядають неохайно, і здатні погіршити навіть ретельно продуманий дизайн взуття.

 

Ремонт довіряйте професіоналам

Як і дорога техніка, взуття визнає лише руки професіонала. Добре, що майстерні з ремонту взуття знайти не важко. Однак варто звернути увагу на рекомендації клієнтів, на чому спеціалізується взуттєвий майстер, гарантію на виконані роботи.

Unsplash

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK