Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Дізнайтеся, як почистити пральну машину лимонною кислотою, оцтом та содою: із цим завданням справиться кожен.

З часом у пральній машині накопичується багато бруду і навіть цвілі. Тому чищення пралки має стати обов'язковою процедурою, яку варто проводити хоча б раз на рік. Тому ми зібрали рекомендації, як самостійно почистити пральну машину.

Unsplash

Як почистити барабан

Залийте в барабан машини 100 мл хлорного відбілювача і запустіть прання за температури не нижче 60 °С. Без білизни, звісно.

Для видалення накипу можна використовувати лимонну кислоту. Висипте 100 г у барабан і запустіть прання за максимальної температури. Ідеально, якщо режим матиме подвійне полоскання. Тоді нальоту позбудетеся на 100%.

Змішайте невелику кількість води та соди в пропорції 1:1 і залийте розчин у відсік для миючого засобу. У сам барабан налийте трохи оцту: не більше 400 мл. Встановіть максимальну температуру та дозвольте машині зробити майже всю роботу за вас. Потім видаліть залишки забруднень губкою та протріть барабан насухо. Наліт, пліснява та неприємний запах зникнуть без сліду.

Соцмережі

Як почистити лоток для порошку

Вийміть конструкцію з відсіку та очистіть поверхні за допомогою мила, гарячої води та старої зубної щітки.

Впоратися з нальотом і пліснявою також допоможуть засоби для чищення унітазу, що містять хлор. Якщо забруднення сильні, просто залийте засобами лоток і залиште на 1–2 години, а потім приступайте до чищення.

Читайте також: Оптимальна частота прання одягу та білизни: експертний графік

Як почистити пральну машину під гумкою

Змішайте відбілювач з теплою водою в пропорції 1: 1, змочіть у розчині ганчірку і, відтягнувши гумову прокладку, пройдіться по всіх внутрішніх поверхнях.

За наявності сильних забруднень та цвілі залиште змочений у розчині рушник під прокладкою на півгодини. Потім приберіть тканину та видаліть забруднення за допомогою губки або зубної щітки.

Соцмережі

Як почистити фільтр зливного насоса

Зазвичай фільтр знаходиться в нижній частині лицьової сторони машини за пластиковою кришкою.

Постеліть на підлогу сухий рушник, під кришку підставте ємність: коли ви виймете фільтр, з машинки можуть витекти залишки води. Тепер сміливо відкривайте кришку та витягуйте пробку.

Вручну видаліть все сміття, яке зібралося всередині. При необхідності обробіть поверхню миючим засобом і протріть насухо.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK