Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У своїй книзі "Як не стати жертвою хвороб" відомий американський лікар Майкл Грегер обговорює 12 важливих складових здоров'я та довголіття, які варто враховувати кожній людині.

Відомий американський лікар Майкл Грегер - автор визначної книги "Як не померти… від хвороби" розповідає про складові довголіття людини, про основні причини смерті та про те, як можна уникнути проблем зі здоров'ям та продовжити собі життя за допомогою правильного харчування.

У своїй книзі Грегер також називає 12 основних компонентів здоров'я та довголіття, які мають бути в житті кожної людини, яка збирається жити довго.

  • Бобові. Сприяють нормалізації вмісту холестерину та цукру в крові, знижують артеріальний тиск, сприяють підтримці нормальної ваги, знижують ризик інсульту та передчасної смерті від хвороб серця. Також мають протираковий ефект.
  • Ягоди. Захищають від різних видів раку, покращують імунітет. Дуже корисні для печінки, шлунка та мозку, знижують холестерин, мають протизапальну дію, сприяють збереженню зору та швидкому засипанню.
  • Фрукти. Знижують холестерин і рівень цукру в крові, сприяють підвищенню імунітету, позбавляють проблем зі сном (зокрема, ківі), відновлюють пошкоджені ДНК та знижують ризик утворення ракових клітин (цитрусові). Доведено, що чим яскравіші овочі, фрукти та ягоди, тим вони корисніші, оскільки в яскравих плодах вища концентрація антиоксидантів.

Unsplash

Читайте також: У 83 роки виглядати на 60: нейрохірург поділився секретом здоров'я та довголіття

  • Хрестоцвіті овочі (броколі, цвітна капуста та інші). Запобігають лімфомі та раку грудей, захищають від токсинів та діабету II типу, корисні для печінки, мозку та зору.
  • Зелень. Знижує ризик інфаркту та інсульту, омолоджує організм, усуває канцерогени, знижує ризик онкологічних захворювань, сприяє зниженню ваги.
  • Інші овочі. Підвищують імунітет (червоний перець та помідори), знижують ризик інфаркту та інсульту (помідори), регулюють тиск (буряк), покращують стан шкіри (червоні та жовті овочі), захищають клітини від змін (гриби), борються з раком прямої кишки (морква, гарбуз, капуста), раком грудей (цибуля-порей і часник).
  • Насіння льону . Знижують ризик гіпертонії, раку грудей та простати.
  • Горіхи. Знижують ризик серцево-судинних захворювань та появу холестерину (особливо бразильські), корисні для мозку (особливо, грецькі), ефективна профілактика сексуальних розладів (фісташки).

Unsplash

  • Спеції. Відновлюють пошкодження ДНК і мають протизапальний та імуностимулюючий ефект (зокрема, куркума), корисні для суглобів (коріандр), лікують головний біль (кайенський перець та імбир), зменшують шкоду, завдану радіацією (майоран і орегано). Кориця знижує цукор у крові.
  • Цілісні злаки та зерна. Знижують ризик серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, ожиріння та інсульту, хвороб шлунка.
  • Напої. Кожен напій корисний по-своєму:
  1. Вода – профілактика переломів, хвороб серця, легень, нирок, раку сечового міхура, катаракти, низького імунітету, запорів;
  2. Кава – корисна для печінки та головного мозку, але є мінус – підвищує тиск.
  3. Чай (зелений, чорний, білий) – профілактика грибкових захворювань та раку молочної залози.
  4. Каркаде - протизапальний ефект та зниження тиску.
  5. Добавки в напої - цукор, штучні та натуральні підсолоджувачі ШКІДЛИВІ, їх не використовувати. Є тільки ДВА КОРИСНІ підсолоджувачі: фініковий цукор і чорна тростинова патока.
  6. Біодобавки – не такі корисні, як натуральні продукти.   Рекомендується приймати тільки ті, які не містяться в їжі у чистому вигляді (вітамін B12, йод).
  • Фізична активність. Обов'язкове мінімальне навантаження – 22 хвилини ходьби на день. Норма: 40 хвилин високоінтенсивних тренувань (біг, альпінізм, ігрові види спорту, кругове тренування), 90 хвилин тренувань помірної інтенсивності (ролики, батут, швидка ходьба, велосипед). Користь: профілактики ожиріння, серцево-судинних захворювань, зниження рівня цукру на крові (необхідний контроль під час тренувань у діабетиків).

Unsplash

Повісьте цей список на холодильник і щодня відмічайте галочками компоненти, які сьогодні були у вашому дні. Завдяки цьому можна буде скоригувати свій раціон та спосіб життя, поступово вносячи корективи у своє життя.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK