Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Американець розробив власну систему харчування, а також продовжує активний спосіб життя, займаючись триатлоном.

83-річний нейрохірург Джозеф Марун не виглядає на свій вік завдяки фізичній активності та збалансованій дієті. Він розробив власну систему харчування об'єднану із заняттями спортом, вважаючи це головним ключем до здоров'я та довголіття.

Причому так було не завжди: довгі роки лікар вів не найздоровіший спосіб життя, а взявся за голову лише у віці сорока з лишком років.

"Я дотримуюсь середземноморської дієти вже довгий час, і вважаю її найкращим способом харчування," - розповів Марун виданню Business Insider.

Ця дієта включає рослинні продукти, цільнозернові, квасолю, бобові, корисні жири, жирну рибу і іноді червоне м'ясо.

Соцмережі



Він також радить уникати ультра-обробленої їжі, оскільки вона часто містить шкідливі добавки, що може негативно позначитися на здоров'ї. Також важливо уникати трансжирів, які можуть збільшити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту.

"Але повністю відмовлятися від жирної їжі не можна, потрібно замінити шкідливі жири на корисні", - додав Марун.

Читайте також: Інтервальне голодування: які види існують і в чому їхня особливість

Крім того, вважає американець, найздоровіша дієта передбачає відмову від багатьох улюблених продуктів, включаючи цукор. Це пов'язано з тим, що під час засвоєння організмом цукру утворюються шкідливі продукти, які збільшують ризик розвитку діабету, серцево-судинних захворювань, хронічних захворювань нирок і хвороби Альцгеймера.

Нейрохірург також посилається на дослідження, проведене на круглих хробаках, яке підтвердило, що мінімізація споживання цукру призводить до зростання тривалості їхнього життя.

Таким чином, резюмує видання, досвід Джозефа Маруна показує, що дотримуючись збалансованої дієти, уникаючи ультра-обробленої їжі, трансжирів та надлишку цукру, а також помірно вживаючи корисні жири, і займаючись спортом, можна значно покращити здоров'я та збільшити тривалість життя.

Ми зі свого боку також підтримаємо 83-річного чоловіка, його принципи харчування та запропонуємо 20 способів зробити життя смачним і здоровим. Вони будуть корисними для всіх бажаючих зберегти здоров'я та активність упродовж довгих років.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK