Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Розбираємось у нюансах одного з найпопулярніших методів схуднення.

Якщо ви ставите питання, чи допоможе інтервальне голодування вам схуднути, відповідь на нього буде - "можливо".

Однак, чи варто практикувати цей спосіб – вирішувати вам. І перш ніж ухвалити це рішення, розглянемо, що таке інтервальне голодування, які його види існують, і що вони можуть дати.

Що таке інтервальне голодування?

Інтервальне голодування, або intermittent fasting, досить популярний метод покращення загального здоров'я та форми тіла. Цей підхід до харчування заснований на циклічному чергуванні періодів їжі з періодами голодування. На відміну від традиційних дієт, інтервальне голодування сконцентровано не на тому, що ви їсте, а коли.

Читайте також: Пузо замість кубиків: чи можуть м'язи перетворитися на жир

Існує кілька поширених методів інтервального голодування:

  • 16:8 – це 16-ти годинне вікно голодування та 8-ми годинне вікно харчування, також відоме як Lean Gains за Мартіном Беркханом або Дієта Воїна.
  • Голодування через день – один день ви їсте звичайну кількість калорій, наступного – голодуєте.
  • 24-годинне голодування – 6 днів на тиждень харчуєтеся нормально, потім добу голодуєте. Наприклад, з'їдаєте обід і чекаєте наступного обіду.
  • 5:2 – два дні на тиждень голодуєте, або їсте цими днями по 500 ккал. Особливість у тому, що ці два дні голодування не повинні йти один за одним.

В овочах багато вітамінів і мікроелементів, що позитивно впливає на процес схуднення

В овочах багато вітамінів і мікроелементів, що позитивно впливає на процес схуднення

Unsplash

Переваги інтервального голодування

Поліпшення загального самопочуття: інтервальне голодування може позитивно впливати на загальний стан здоров'я, оскільки воно допомагає покращити метаболічні процеси, стабілізувати рівень цукру в крові.

Сприяння втраті ваги: багато людей використовують інтервальне голодування для контролю ваги та зниження частки жиру в організмі.

Поліпшення стану серцево-судинної системи: дослідження показують, що інтервальне голодування може знизити рівень холестерину, стабілізувати артеріальний тиск та зменшити ймовірність появи інших факторів ризику захворювань серця.

Поліпшення когнітивних функцій: за деякими даними, інтервальне голодування може сприяти покращенню когнітивних функцій та захисту від нейродегенеративних захворювань.

Багато хто використовує інтервальне голодування для контролю ваги

Багато хто використовує інтервальне голодування для контролю ваги

Unsplash

Читайте також: Як позбутися жиру на боках і животі

Висновок

Інтервальне голодування – це не просто дієта, це спосіб життя, який може мати багато вигод.

Незалежно від вашої мети - чи це контроль ваги, покращення загального здоров'я або підвищення енергії - інтервальне голодування може стати ефективним інструментом у вашому прагненні до здорового способу життя.

І на питання, а який із вище перерахованих варіантів вибрати, ми відповімо, що будь-який з його видів ґрунтується на дефіциті калорій. Оскільки не важливо, яку їжу ви їсте і о котрій годині. Адже якщо ви вживаєте менше калорій, ніж витрачаєте, будь-яка дієта працює.

Але, як і з будь-якою зміною в системі харчування, перед початком практики інтервального голодування ми рекомендуємо проконсультуватися з лікарем, щоб зрозуміти чи немає у вас до цього будь-яких медичних протипоказань.

А поки ви міркуєте та радитесь, ми пропонуємо познайомитися з тренуванням, яке і без голодування допоможе позбавитися кількох кілограмів.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK