Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Спробуємо себе у ролі поціновувачів годинникового мистецтва?

Ось тобі такий цікавий факт: третина продажів годинників на швейцарському ринку, коли мова заходить про преміум-сегмент, належить Rolex. Це означає, що якщо колекціонери приглядають собі новий аксесуар, їх вибір припадає саме на цей бренд.

Трішки історії

Компанія Rolex існує з 1908 року і більшу частину своєї історії вона у топі списку лідерів. Все починалося з того, що це був британський піонер годинникового виробництва, а сьогодні Rolex — стандарт швейцарського годинника класу люкс.

Найяскравіше аксесуари цієї торгової марки сяяли з 1950-х по 1980-і роки. Саме в цей час бренд був найбільш творчим та новаторським, оскільки інженери Rolex вперше розробили водонепроникні корпуси та довели їх до досконалості.

Ц цю ж епоху Rolex представив багато зі своїх найвідоміших моделей (Submariner, Daytona, GMT-Master і Explorer). Всі вони спеціально були створені для дайверів, водіїв, пілотів та шукачів пригод, а їхній простий стиль почав асоціюватися з модою середини століття. Саме це поєднання романтики та позачасової грубої естетики призвело до того, що ринок вінтажних Rolex, можливо, став найпопулярнішим у всій годинниковій індустрії.

Саме ця популярність і призвела до того, що тепер вартість моделей бренду сягають п'яти-, шести-, а іноді й семизначної суми. І дуже іронічно, що більш утилітарні Rolex сьогодні часто стоять набагато дорожче, ніж ультра-розкішні сучасні варіанти.

Читайте також: Часы ROLEX за последнее десятилетие стали дороже золота и недвижимости

Philly Time Co

Rolex Cosmograph Daytona Paul Newman

Назва натякає, на честь кого та для кого була створена модель. Характерна риса: «екзотичні» циферблати. Вони завжди забарвлені в кольори панди. Цифри - у стилі арт-деко та квадратні маркування на допоміжних циферблатах.

Цікавий факт: 2017-го одну з цих моделей на одному з аукціонів було продано за рекордні $17,8 мільйона.

eBay

Rolex Explorer Ref. 1016

Простота — друге ім'я цієї моделі, яка, до речі, прославилася за рахунок асоціації з сером Едмундом Хілларі, який підкорив Еверест у 1953 році. Rolex просував Explorer як модель, що супроводжувала Хілларі на вершину гори. Але це зовсім так. Насправді мандрівник носив Smiths, а подарований йому прототип (який ще не названий Explorer) Едмунд зберігав у особистих речах. І неясно, чи справді хронограф дістався вершини.

Дебют аксесуара відбувся 1953-го, а свою індивідуальність Explorer набув уже 1960-го. За довгі роки Rolex виготовили "мільйон" різних модифікацій. Цінник на ці моделі стартує із п'ятизначної суми.

eBay

Rolex Explorer II Ref. 1655 «McQueen»

Дебютували 1971-го як продовження Explorer. Відмінні риси: фіксований 24-годинний безель, люмінесцентне світло у всіх 24-годинних точках циферблату і яскраво-помаранчева стрілка GMT, яка натякає - годинник був створений для дослідників печер і персон, які працюють у темряві та потребують хронографів, щоб відрізняти день і ніч.

Читайте також: Искусство времени: что стоит знать начинающему коллекционеру часов

Wind Vintage

Rolex GMT-Master Ref. 6542 «Pussy Galore»

З початку ери міжнародних комерційних подорожей (тобто у 1950-х роках) американський авіаперевізник Pan Am звернувся до виробників швейцарських годинників з проханням створити щось для своїх пілотів, що могли б одночасно показувати час в різних часових поясах. Першими такими "щось" стали Glycine (модель " Airman "). Годинник оснастили 24-годинним циферблатом у поєднанні з 24-годинним безелем, що обертається.

Одразу за ними (1955 року) в клуб виробників "щось" вступили і Rolex: була презентована модель GMT-Master з більш досконалою (і одночасно складною) функцією GMT.

Цікавий факт  часто модель називають GMT «Pussy Galore». Все через жартівливо названого пілота Хонора Блекмана, який носив цей годинник у фільмі про Джеймса Бонда 1964 року (« Голдфінгер»).

eBay

Rolex GMT-Master Ref. 1675

Модель вироблялася з 1959 по 1980 рік, і за цей час до неї було внесено багато інновацій (від повністю золотої варіації "Concorde" з коричневою рамкою - і до двоколірної "Root Beer" ).

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK