Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Здавалося б, де годинник, а де автомобілі. Але мало того, що ці предмети просякнуті загальними традиціями, так вони ще використовують багато складної інженерії та хитромудрої механіки

Протягом більшої частини історії автоспорту годинник використовувався для вимірювання часу, завдяки чому між ними встановився ще більший зв'язок. Саме з цієї причини багато автолюбителів високо цінують «лічильники часу».

Зрештою, це призвело до появи широкого асортименту хронографів, розроблених і призначених спеціально для автогонщиків і просто любителів машин. Деякі з таких наручних годинників ми сьогодні перерахуємо.

На що звертати увагу при купівлі

Існують десятки факторів, на які слід звертати увагу. Зупинимося на головних п'яти.

1. Корпус. На відміну від рами, навколо якої побудований автомобіль, корпус годинника служить основою і «шасі» для решти частин аксесуара. Очевидно, що корпуси бувають різних форм, стилів і конструкцій, а також виготовляються з різних матеріалів. Останнє — у пік автоспорту, в якому сьогодні зазвичай використовується вуглецеве волокно або титан.

2. Механізм. Це серце: як для авто, так і годинника. Кожен автолюбитель знає, що за мотор у нього під капотом. Так само і з годинником: ти повинен знати, який у них механізм. В аксесуарах, орієнтованих на водіїв, існує безліч різних типів механізмів. Але май на увазі: найчастіше вони механічні (з автоматичним чи ручним підзаводом).

Читайте також: Декор або необхідність: для чого потрібен безель у чоловічому годиннику

3. Циферблат. Ще одна деталь, що вказує на тісний зв'язок між годинником та автомобілями - циферблати. Часто їх створюють за зразком гоночних приладів та датчиків. Наприклад: хронографи з додатковими циферблатами та тахіметрами - шкалами, що використовуються для вимірювання швидкості на певній відстані.

4. Ремінець. Або браслет. Грає величезну роль у загальному зовнішньому вигляді. Оскільки багато годинників натхненні автоспортом, досить часто моделі оснащені ремінцями, що візуально відсилають до інтер'єру машини. До того ж, як і шини, ремінець теж можна «перевзути».

5. Зв'язок з автоспортом. Хоча сьогодні хронометраж вже рідко проводиться за допомогою годинника, все ще існують десятки аксесуарів, що мають відчутні зв'язки з гоночними командами, конкретними автовиробниками, знаковими гоночними подіями. І хоча цей фактор не змінює годинник сам по собі, він надає їм більш конкретного зв'язку зі світом автоспорту.

Ну, а тепер — вперед до аксесуарів, яким місце на руці у любителів автоспорту.

yema.com

1. Yema Rallygraf

YEMA Rallygraf - годинник привабливий і порівняно доступний за ціною, пов'язаний з тематикою автоспорту. Rallygraf - сучасне перевидання оригінального гоночного хронографа 70-х років - того самого, який, як відомо, носив легендарний Маріо Андретті, який пілотував свій 700-сильний гоночний Brawner Hawk MK III і переміг в Indy 500 1969 року.

Аксесуар має 39-міліметровий корпус 316L з нержавіючої сталі з чорним безелем та рифленою заводною головкою з подвійним кільцем ущільнювача.

Серце Rallygraf - "хутро-кварц" (кварцовий гібрид) Seiko VK64. Аксесуар прикрашає сталевий сітчастий ремінець та циферблат унікального дизайну із дзеркальним покриттям. Тахіметри - трапецієподібної форми, заховані під подвійним опуклим мінеральним склом.

Ціна – $329+.

stratonwc.com

2. Straton Speciale

Straton Speciale оформлені в класичних кольорах лівреї Gulf. Але також доступні в багатьох інших колірних рішень. Відрізняються вінтажним стилем і вироблені мікробрендом з Цюріха, що торгує виключно годинниками, натхненими автоспортом.

Водонепроникні, витримують глибину до 100 метрів. Пропонуються або з кварцовим механізмом Seiko VK67, або зі швейцарським автоматичним механізмом Valjoux ETA7750 - обидва поміщені в корпус з нержавіючої сталі 316L з DLC-обробкою. Автоматична версія дещо товща: 15,9 мм порівняно з 13 мм у "хутра-кварцу".

Корпус має діаметр 42 мм та оснащений перфорованим шкіряним ремінцем у стилі ретро. На циферблат, тахіметри та стрілки нанесені маркери з покриттям SuperLuminova.

Ціна - $499.

Читайте також: Турбійон, репетир та ретроград: види чоловічого годинника та його головні відмінності

autodromo.com

3. Autodromo Group B

Autodromo Group B - нео-ретро-годинник, данина тому, що багато ентузіастів знаходять золотою ерою автоспорту сумно відомі роки групи B. Дизайн циферблату заснований на тахометрі легендарного ралійного автомобіля Lancia 037. Водонепроникність – до 50 метрів. Корпус - 39-міліметровий біметалічний, з титану та нержавіючої сталі, складається з двох частин. "Серце" - механізм Miyota 9015 з 24 камінням.

Autodromo Group B продаються в алюмінієвому колекційному футлярі ручної роботи та постачаються в комплекті з браслетом з нержавіючої сталі змінного розміру.

Ціна - $975.

recwatches.com

4. Rec Watches P51 Eleanor

Компанія REC, що базується в Копенгагені, — унікальна марка, що випускає годинник з циферблатами ручної роботи, успадкованими від культових автомобілів. P51 Eleanor - прямий тому доказ: циферблат аксесуара був виготовлений з переробленої кришки багажника знаменитого Eleanor '68 Mustang Fastback, показаного у фільмі "Викрасти за 60 секунд", а потім покритий прозорим лаком (щоб зберегти початкову патину металу).

Механізм - Calibre 9130 Miyota з автоматичним підзаводом і 26 камінням. Решта дизайну черпає натхнення в колесах, гоночних смугах, панелі приладів і хромованих елементах культового авто. Ще одна особливість цього годинника полягає в тому, що він випущений обмеженим тиражем — всього 498 екземплярів.

Ціна - $975.

tissotwatches.com

5. Tissot Heritage 1973

Мають овальний корпус 316L з нержавіючої сталі, створені на зразок одного з хронографів Tissot 1973 року. В основі — швейцарський механізм VALJOUX A05.H31 з 27 камінням і 60-годинним запасом ходу.

Модель оснащена циферблатом у вигляді панди з тахіметром і ремінцем з перфорованої тисненої коров'ячої шкіри, дизайн якого натхненний рульовими колесами старовинних гоночних автомобілів.

Ціна - $1695.

Далі буде.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK