Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

На IWJG Show 2023 було що подивитись

Головні прем'єри, представлені на Міжнародній виставці IWJG Show 2023 у Лас-Вегасі, вразили своїми новими виробами світових лідерів годинникової індустрії. Розглянемо найцікавіші новинки, які, на наш погляд, заслуговують на увагу.

FP Journe

Провідні тенденції у годинниковій індустрії 2023 року – це різноманітні відтінки зеленого кольору та переважання лососевих, вугільних та сірих тонів на циферблатах. У корпусах годинників все частіше використовуються чорна кераміка і титан.

Одним із брендів, з якого ми почнемо наш огляд, є незалежний годинникар Поль Журн та його бренд FP Journe , який сповідує філософію "Invenit et Fecit" («Винайшов і зробив») .

Фото пресслужби

Це не порожні слова, кожен новий виріб Журна стає явищем у складному світі високої годинникової механіки. Цього разу на закритій презентації були представлені наступні нові моделі: годинник Divine , хронограф Rattrapante та кварцові титанові Elegante (батареї яких вистачає на цілих 10 років при щоденному використанні або на 18 років у режимі очікування).

Фото пресслужби

Звичайно, усі ці годинники виглядають чудово з бездоганним стилем і оздобленням, але особливу увагу ми хотіли б звернути на справжній шедевр - модель FFC . Годинникарю Франсуа Полю знадобилося цілих сім років, щоб створити цей годинник, який показує час за допомогою п'яти пальців руки, подібно до того, як це робили наші предки. "Рукавичка" з п'яти пальців мала бути виконана з бронзи, але для зменшення ваги Поль використав титан.

Цікаво, що Франсуа Поль Журн знайшов натхнення не у лицарській тематиці, що було б вкрай поетично, а ескізі протеза, створеного знаменитим французьким хірургом Амброзі Паре у XVI столітті. Паре створював складні механічні протези для рук та ніг. Механізм дозволяв пальцям відкриватись при натисканні кнопки, а пружини повертали їх у вихідне положення. Саме цей принцип лежить в основі роботи титанової рукавички FFC .

Фото пресслужби

Важливо, що енергія для роботи надходить з єдиного барабана мануфактурного механізму Octa 1300.3. Журн вирішив не додавати додаткові пружини для збільшення запасу ходу, але при цьому зміг досягти 120 годин (стандартом для годинника з одним барабаном є зазвичай 40-60 годин). При цьому рух "пальців" не впливає на хронометричні властивості механізму.

Багато колекціонерів вже виявили бажання додати цей витвір мистецтва до своєї колекції. Однак, щоб отримати легендарну "рукавичку", їм доведеться чекати щонайменше рік.

Rolex

Вас, безумовно, цікавить, що представив головний годинниковий гігант? Нас теж цікавило це питання, тим більше, що компанія представила більше нових моделей, ніж будь-хто інший.

Фото пресслужби

На жаль, цього разу Rolex виявився не таким традиційним, як завжди. На даний момент бренд сфокусований виключно на ринку Азії та арабських країн. Деякі з представлених моделей включають реінкарновану модель GMT у жовтому золоті, яка була зображена на обкладинці каталогу та привернула увагу західних ЗМІ; ювілейна платинова Daytona з відкритою задньою кришкою (що є нововведенням, оскільки механізм завжди залишався прихованим під залізною завісою задньої кришки); життєрадісна модель Oyster Perpetual із циферблатом «психоделічні кулі», як її називають на Заході; золоті Sky-Dweller у модних зеленому та синьому кольорах; а також модель Day-Date із трьома новими кам'яними циферблатами у барханній тематиці.

Особливу увагу варто приділити моделі Day-Date із емальованим циферблатом у вигляді пазлів. Багатьом людям подобається збирати картинки з пазлів, але оновлений Day-Date викликає питання – надто радикальна зміна для консервативного Rolex. Є культові предмети, які не варто чіпати, і Day-Date є одними із таких.

Фото пресслужби

Також варто згадати нову модель Perpetual 1908. Rolex має проблеми з моделлю Cellini в класичному стилі і намагається конкурувати з Vacheron Constantin та Patek Philippe за допомогою 1908 року . Проте, за прогнозами експертів, ситуація не зміниться, і новинка швидше за все буде невдалою. Власники культової моделі Calatrava (ікона Patek Philippe), як передбачається, не перейдуть на 1908 рік .

Фото пресслужби

Tudor

Tudor впевнено просувається на ринку завдяки підтримці старшого брата Rolex (так, Tudor є дочірньою компанією Rolex ). Саме Rolex надав свій легендарний "ювілейний" браслет та застібку для оновленої моделі Tudor Black Bay з червоним безелем. Ця модель, на думку експертів, обов'язково стане бестселером. Вона модна та сподобається всім.

Однак варто звернути увагу на іншу новинку - Black Bay 54 , натхненну дайверським годинником Tudor 1954 року.

Фото пресслужби

Black Bay 54 має скромний розмір – 37 мм у діаметрі. Tudor робить те, чого не може дозволити собі Rolex: випускає автентичний дайверський годинник у ретро-дизайні.

На алюмінієвому безелі використовується шрифт, який раніше був забутий і не використовувався, відсутня звична для фанатів дайверських годинників 15-секундна розмітка. Чорний циферблат виглядає глибоко та елегантно (не такий яскравий, як у нового Rolex Yacht-Master ), а тонкий корпус та водозахист до 200 метрів роблять його компактним.

Bulgari

Bulgari оновили моделі Octo Finissimo та представили нову модель Diva's Dream, оформлену в пастельних тонах з ніжним камінням та перламутром. Однак основна увага учасників виставки була прикута до моделі Octo Finissimo Perpetual Calendar , яка показала новий рекорд тонкості.

Фото пресслужби

Нова модель Octo Finissimo Perpetual Calendar стала найтоншою моделлю годинника з нескінченним календарем у світі. Її товщина складає всього 2,75 мм, що є дійсно вражаючим досягненням годинникарів Bulgari .

Корпус та браслет виготовлені з пісковика. Циферблат виконаний у класичному стилі з центральними стрілками для годин та хвилин, підрахунком дня тижня та місяця, а також маленькими секундами та фазою місяця.

Фото пресслужби

Механізм оснащений автоматичним заводом і має запас ходу до 60 годин. На жаль, через свою ексклюзивність і складність виробництва ця модель буде доступна обмеженому колу покупців.

Це лише невеликий огляд головних прем'єр, представлених на IWJG Show 2023. Годинникова індустрія продовжує розвиватися і дивувати нас своїми технічними досягненнями та творчими рішеннями. Тож чекаємо на нові презентації.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK