Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Розвінчуємо найпоширеніші з них

Скільки б статей та оглядів не писалося про годинники, все одно залишаються питання, які найчастіше виникають у чоловіків. Розглянемо їх у цій публікації.

 

Чи справді мій годинник точний?

Найзвичайніші кварцові годинники є більш точними, ніж дорогі механічні.

Це твердження призвело до того, що з середини 1970-х до початку 1990-х «кварц» був популярнішим за «механіку». Але через майже двадцять років мода на механічний годинник повернулася, і вони стали сприйматися швидше як аксесуар, ніж засіб вимірювання часу.

Що стосується точності, то для механічного годинника існує відповідний допуск, встановлений Швейцарським інститутом точності COSC. Відповідно до нього, якщо механізм допускає відхилення від часу всього на -4 до +6 секунд на добу, він вважається хронометром. У той час як звичайний кварцовий годинник може мати похибку в 20-30 секунд на місяць.

Таким чином, цінність механічних годинників не стільки в їх точності, скільки в історії, та емоціях, які вони дарують своєму власнику. На це впливають і бренд, і обставини, за яких годинник потрапив на зап'ястя – бажана покупка чи приємний подарунок.

Читайте також: 10 найкращих годинників для любителів швидкості (Частина II)

Невже розмір має значення?

Існує думка, що чоловічий годинник повинен бути великим, у той час як жіночий - невеликим. Однак смаки та переваги у цьому питанні змінюються з роками.

Наприклад, Мохаммед Алі в 1970-х носив Cartier Tank - компактний прямокутний годинник на широкому ремінці. А його суперник боксер Джо Фрейзер надавав перевагу модним на той момент Hamilton Pulsar - електронним з масивним золотим корпусом.

У 1970-х стандартний чоловічий годинник мав діаметр 35 мм. Годинники з великим корпусом використовувалися лише у спеціальних цілях – мандрівниками, військовими, пілотами. Тренд на величезний годинник діаметром 44 мм і більше почався тільки в 2000-х і зараз поступово втрачає популярність.

Наприклад, випущена Rolex модель Explorer з корпусом 36 мм підштовхнула інші бренди до випуску ретро-моделей з діаметром 37-39 мм. А багато жінок почали все частіше купувати для своїх ніжних рук чоловічі годинники. Отже, вибір розміру годинника - це лише питання смаку, так само як і бренду, якому ви готові віддати перевагу.

пресс-служба

Годинник повинен бути дорогим?

Вартість не є головним показником цінності годинника. Більше того, ціна не завжди відповідає фінансовому стану та статусу власника.

Наприклад, Білл Гейтс носить годинник Casio за 10 доларів, а Стів Джобс завжди вважав за краще прості кварцові Seiko.

Існує міф, що чоловікові слід носити годинник, вартість якого дорівнює двом-трьом місячним зарплатам. Якби це було правилом, видатним особам довелося б носити годинник, прикрашений величезними діамантами.

На наш погляд, основне правило при виборі годинника - він повинен вам подобатися.

Читайте також: Найкращий військовий годинник, натхненний збройними силами

Навіщо вибирати «механічну класику» дорожче, якщо дешеві можуть бути навіть точнішими?

По-перше, сьогодні класичний годинник відіграє роль аксесуара, а вже потім розглядається як інструмент для вимірювання часу. З точки зору сприйняття, вони не просто показують час, але також кажуть про вартість цього часу та про те, як ви його цінуєте.

По-друге, вартість дорогого годинника є відображенням праці годинникара та його ювелірної роботи. Таким чином, вибір між дорогим і доступнішим годинником - це питання філософії. Комусь потрібен рідкісний вінтажний аксесуар, який коштує дорожче, а комусь дешевший, технологічніший і точніший. І цей вибір індивідуальний.

пресс-служба

Яка різниця, якого бренду та стилю я оберу собі годинник?

Безсумніву, годинник відіграє важливу роль у формуванні іміджу, тому люди звертають увагу не тільки на бренд і дизайн, а й на те, які відомі особистості носять подібні годинники. Це абсолютно нормально. Культ Seiko Prospex SNJ025, наприклад, почався, коли Арнольд Шварценеггер став носити подібну модель у фільмах "Коммандо" та "Хижак". Фанати навіть прозвали їх "Seiko Arnie".

Корпус годинника Panerai часто можна побачити на зап'ясті Сільвестра Сталлоне, а Omega Seamaster 300 - це годинник Джеймса Бонда, тому шанувальники героя Яна Флемінга часто мріють про такі ж.

Читайте також: У стилі 007: 5 годинників Джеймса Бонда, які запам'яталися найбільше

Невже годинник вимагає частого обслуговування?

Це питання, яке дискутується навіть досвідченими годинниковими майстрами. Вважається, що якщо ви носите механічний годинник щодня, то він, подібно до автомобіля, вимагає регулярного технічного обслуговування. Зазвичай таке ТО проводиться кожні 3-5 років. Отже, якщо носиться годинник рідко, то й обслуговувати його можна з більш довгими інтервалами.

Ще одним дискусійним питанням є, чи потрібно для годинника з автопідзаводом мати віндер, який імітує носіння годинника на зап'ясті.

Деякі вважають, що механізм, як і двигун автомобіля, схильний до зносу, і немає сенсу постійно тримати його в роботі. Але у піку їм є наступна думка, що годинник не повинен місяцями або роками лежати без руху. Тому прихильники такого підходу радять заводити годинник раз на два-три місяці, щоб підтримувати їх у робочому стані.

Щодо кварцових моделей, то, мабуть, головним моментом тут є наявність акумулятора – батарейки, яка приводить весь механізм у дію. Періодичність її заміни становить від 1 до 3 років.

пресс-служба

Чи можна плавати в годиннику з написом "Water Resistant"?

Важливо розуміти, що напис "Water Resistant" на корпусі годинника не означає, що вони повністю герметичні. Вона вказує лише на те, що невелике потрапляння вологи, як при дощі або при митті рук, не зашкодить йому.А ось якщо ви плануєте плавати, то вам знадобиться годинник з допуском для дайвінгу, який забезпечує захист у глибині води до 200 метрів. Але навіть у таких ми не рекомендуємо відвідувати сауну, оскільки різка зміна температури може вплинути на герметичність навіть найнадійніших годинників.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK