Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Насправді не так уже й довго.

Планка – гарна вправа для того, щоб зміцнити м'язи кора, прес, стегна та сідниці. Навіть якщо ти знаєш, як робити планку, не факт, що ти знаєш, як довго в ній потрібно стояти.

Читай також: Як спалити жир та прискорити метаболізм

Відповіддю на запитання поділився Альберт Матені, засновник SoHo Strength Lab (сайт для тих, хто бажає тренуватися в режимі онлайн) і консультант Promix Nutrition (спортивне харчування).

“Планку можна виконувати щодня. Норма: від 10 секунд до хвилини. Тільки так зможеш підтримувати свій кор у нормі», - каже Альберт.

Читай також: Сувора мати всіх вправ для преса

А ось Дуг Склар (ще один фітнес-тренер та засновник сайту PhilanthroFIT , Нью-Йорк) радить виконувати 3 сета по 60 секунд.

"Можна і по 30 або 10 секунд, головне - щоб ти достояв", - каже Дуг.

Такі "короткометражні" тренування на думку Склара не гірше прокачають м'язи кора, ніж тривалі простоювання в планці по 60 секунд.

Далі передаємо слово знову Альберту Матені: “Ідеальний час для планки – 1 хвилина. Можеш більше? Значить, твої м'язи для звичайної планки досить міцні. Спробуй важчі види вправи“ .

Ну і фінальне слово від шановного Альберта

Читай також: 7 причин щодня робити планку

"Не рвися зі старту ставити рекорди, оскільки планка непідготовленій опорно-руховій системі може завдати удару - травми спини / біль у попереку", - попереджає експерт.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK