Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Купити найдорожчий протеїн – справа нехитра. Однак, далеко не всім відомо, як його правильно приймати. Поговоримо про те, як пити протеїн, щоб він дійсно працював.

Почнемо з того, що багато хто вважають спортивне харчування шкідливим для здоров'я і порівнюють його з анаболічними стероїдами. Але згодом всі вони, переконавшись у своїй неправоті, починають сприймати спортивні добавки як зручний продукт для правильного харчування.

Найбільш поширеним із них є сироватковий протеїн. Його використовують як багато новачків, так всі професійні атлети.

Про те, як правильно приймати протеїн, поговоримо далі.

1. Для чого потрібен протеїн

Грубо кажучи, всі тканини людського та тваринного організму складаються з протеїну або білка (і ще багато чого, але зараз не про це). Протеїн складається із певного набору амінокислот. У процесі фізичної активності останні розпадаються в м'язовій тканині, саме тому для їх нормального відновлення потрібний білок. Якщо звичайній людині достатньо близько 1 г білка на кілограм власної ваги, то спортсменам необхідно близько 2 г для чоловіків і 1,5 для жінок. Отже, його недостатню кількість повнюють за рахунок приймання протеїну.

Протеїн - те, що допоможе тобі схуднути і набрати м'язову масу

Протеїн - те, що допоможе тобі схуднути і набрати м'язову масу

depositphotos.com

Цю спортивну добавку приймають у таких випадках:

  • для набору маси;
  • для схуднення;
  • підтримки фізичної форми;
  • для розвитку різноманітних силових якостей;
  • для швидкого відновлення м'язів

Читайте також: Як визначити, що тобі не вистачає кальцію?

2. Як правильно приймати протеїн

Необхідно розрахувати кількість білка, що отримується зі звичайних продуктів. Слід враховувати всі види білка (тварини, рослини). При якісному раціоні вийде приблизно 90 г на добу. Для спортсмена вагою 75 кг потрібно 150 г (75 х 2), в такому разі слід додати 60 г порошку. Це приблизно дві порції коктейлю.

Якщо важиш 75 кг, тоді приймай 150 г протеїну на добу (2 г на 1 кг ваги)

Якщо важиш 75 кг, тоді приймай 150 г протеїну на добу (2 г на 1 кг ваги)

pinterest.com

Рідкою складовою для приготування коктейлю є звичайна вода, молоко, в деяких випадках зійде і фруктовий сік. Розмішування зручніше проводити у спеціальному шейкері. У кожного виробника своє дозування порошку, тому дотримуйся вказівок на етикетці. Початківцям краще починати з малих порцій. Так можна побачити реакцію організму на білок. Оптимальним часом для прийому вважається ранок, одразу після пробудження, також рекомендують приймати його після тренування. Це час, коли твоїм зголоднілим м'язам необхідне підживлення.

Читайте також: Чим перекусити перед тренуванням

3. Як правильно приймати протеїн для набору маси

Для набору маси додаткові порції білка, крім ранкової та після тренувальної, можна приймати між основними порціями їжі. Вони прискорять процес відновлення та зростання м'язів. Тут для коктейлю можна використовувати молоко, оскільки воно містить безліч незамінних мікроелементів та вітамінів.

Пам'ятай: протеїн - лише доповнення до збалансованого раціону

Пам'ятай: протеїн - лише доповнення до збалансованого раціону

depositphotos.com

Пам'ятай, що повноцінне функціонування організму можливе лише за достатнього споживання білка. Сироватковий протеїн служить прекрасним доповненням, який в повному обсязі складно отримати зі звичайної їжі. Збалансований раціон під час тренувального процесу позитивно позначиться на досягненні мети та на загальному стані організму.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK