Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Продукти, які можуть стати заміною набридлому курячому філе

Збалансований раціон передбачає наявність у ньому оптимального поєднання білків, жирів, вуглеводів та клітковини. Однак скласти різноманітне меню, у якому будуть всі необхідні поживні речовини, не завжди просто. Розглянемо способи як включити білок до свого раціону, особливо коли куряче м'ясо вже трохи набридло.

Unsplash

Важливість білка для організму:

  • Білок допомагає відновленню пошкоджених тканин.
  • Він необхідний для нормального метаболізму у м'язах та підвищення витривалості.
  • Чинить вплив на формування кісток і роботу печінки.
  • Сприяє нормалізації рівня холестерину, роботі нервової системи та забезпечує гарне травлення.
  • Його недостатня кількість вливає на стан шкіри та нігтів.
  • Він важливий підтримки здорового ваги.

Читайте також: Фітнес-дієта: 7 основних продуктів харчування

Необхідна кількість білка залежить від віку та статі:

  • Немовлятам потрібно близько 10 г білка.
  • Дошкільнята та діти молодшого шкільного віку потребують 19-34 грамів.
  • Підліткам рекомендується 46-52 г білка.
  • Дорослим чоловікам – близько 56 грамів.
  • Дорослим жінкам – приблизно 46 грамів.

Розраховуючи індивідуальну норму, Національний інститут здоров'я США пропонує орієнтуватися на комплекцію людини. Рекомендується вживання 0,8-1 г білка на кожен кілограм ваги. І це мінімальна норма.

Спортсменам, для ефективних тренувань та нормального відновлення після них, білка потрібно вдвічі більше – від 1,5 до 2 грамів.

Unsplash

Які продукти, що містять білок, підійдуть

Рослинні джерела білка:

  • Соєві продукти: тофу, соєве м'ясо, соєве молоко - 30-50 г;
  • Горіхи – 10-20 грамів;
  • Гарбузове насіння – 25 грамів;
  • Соняшникове насіння – 20-24 грами;
  • Макарони – 10-15 грамів;
  • Крупи – 8-12 грамів;
  • Бобові – 5-10 грамів;
  • Кукурудза – 5 грамів;
  • Гриби – 3-4 грами.

Читайте також: Як зберегти максимум вітамінів під час приготування їжі

Тваринними, крім птиці, можуть бути такі джерела білка:

  • Червоне м'ясо (яловичина, баранина) – 25 грамів;
  • Риба та морепродукти – 15-27 грамів;
  • Яйця – 12-13 грамів;
  • Сир – 20-30 грамів;
  • Сир кисломолочний – 10-20 грамів;
  • Молоко – 2-5 грама.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK