Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Археологи склали список продуктів, які збереглися в стародавніх містах, і які ми досі вживаємо.

Під час проведення розкопок античних поселень, археологи знаходять уламки, а іноді й цілий посуд із залишками стародавньої їжі та напоїв. Саме завдяки таким знахідкам вдається встановити, коли і як той чи інший продукт вперше з'явився та потрапив на стіл людини.

Кукурудза (маїс та попкорн)

Найстаріші качани маїсу знайшли в печері Бет Кейв поблизу Нью Мехіко, а їм ні багато, ні мало - 5600 років.

Читайте також: 6 стародавніх алкогольних напоїв, які досі продовжують пити

А ось комерційна історія попкорну розпочалася у США у 1880 році з першим документальним свідченням про його виробництво.

Соцмережі

Хліб

На розкопках у Йорданії було знайдено древню піч-вогнище, а ній - крихти хліба віком близько 14 400 років.

Читайте також: Який хліб найкорисніший для нашого організму?

Але сам хліб був пласким коржом, схожим на лаваш.

Найдавніші продукти, які ми вживаємо досі. І вони майже не змінилися.

Найдавніші продукти, які ми вживаємо досі. І вони майже не змінилися.

Соцмережі

Пиво

Улюблений хмільний напій виробляли ще 2500 років тому на півночі Іраку.

Читайте також: Пивні коктейлі: 7 найбільш незвичних

За складом воно схоже було на сучасне ячмінне пиво, але рецепт поки що повністю не відновлений.

Соцмережі

Соцмережі

Сир

Читайте також: Двадцять реальних причин любити банани

Найдавніший сир знайшли у гробниці Птахмеса в Єгипті, йому – понад 3000 років тому.

Соцмережі

Масло

Читайте також: Саморобні яблучні чіпси та йогуртова суміш: 5 корисних перекусів

Бочка з найстарішим вершковим маслом була знайдена в торфовищах Ірландії, які 3000 років тому використовувалися як холодильники.

Соцмережі

Макаронні вироби

Читайте також: Розкішна паста з креветками, яка порадує будь-якого спортсмена

У Китаї знайшли першу локшину в заплаві Янцзи. Вона нагадує спагетті довжиною 50 см, а вік цих макаронів – 4000 років.

Соцмережі

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK