Правильне харчування – не означає відмову від хліба, адже він буває різним.
Хоч би як намагалися адепти безглютенового харчування запевнити нас, що хліб їсти не можна, дієтологи стверджують інакше: здоровий раціон не обійдеться без цього продукту.
Кожен із видів хліба має свої плюси та мінуси для організму.
Білий хліб
Читайте також: Що таке насичені жири та як вони шкодять організму?
Для його випікання використовують очищене пшеничне борошно, тому він практично не містить клітковини, а ось кількість крохмалю різко збільшується. Крохмаль у свою чергу збільшує рівень цукру в крові.Житній хліб
Порівняно з білим хлібом він менш калорійний, а також не викликає змін на рівні глюкози. Однак останнім часом виробники часто додають не надто корисні речовини до складу, через що технологія виготовлення стає не надто здоровою.
Хліб житній, батони, булки... Далі сами вирішуйте, що більше подобається
pixabay.com
Цільнозерновий хліб
Найкориснішим серед хлібобулочних виробів вважають цільнозерновий хліб, тому що в ньому максимально зосереджені грубі частки, корисні для кишечника та травної системи.
Висівковий хліб
Читайте також: М'ясо з розмарином та авокадо зі шпинатом: вчимося правильно поєднувати продукти
У цьому виді хлібобулочних виробів максимальна концентрація магнію та калію, що корисно для серцево-судинної системи, кісток та нервової системи. Також подібний сорт хліба збагачує організм вітамінами В та Е, знижує рівень глюкози та виводить холестерин.Таким чином, найбільш корисним дієтологи вважають хліб з цільного зерна або борошна грубого помелу, оскільки він містить поживні речовини збережуться, і несе максимальну користь.
Це цікаво