Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Кисломолочний сир - це одне з найкращих натуральних джерел кальцію. Це і швидкий сніданок, і дієтична вечеря, і основа для багатьох смачних та корисних страв.

Кисломолочний сир є популярним молочним продуктом, що має безліч корисних властивостей для здоров'я. Він багатий на білок, який необхідний для зростання і відновлення клітин тіла, а також для підтримки м'язової маси. Сир містить кальцій, який важливий для здоров'я кісток та зубів, а також відіграє ключову роль у функціонуванні серцево-судинної системи та м'язів. У ньому міститься безліч мікроелементів, таких як фосфор, цинк, селен – вони необхідні для нормального функціонування організму.

Читайте також: М'язова їжа: 5 причин їсти кисломолочний сир

Кисломолочний сир багатий на вітаміни групи B (зокрема, вітамін В12), які важливі для повноцінної роботи нервової системи та обміну речовин. Деякі види сиру містять корисні мікроорганізми (пробіотики), що сприяють нормалізації травлення та зміцненню імунітету. А найголовніше, сир є відносно низькокалорійним продуктом, що робить його гарним вибором для людей, які стежать за своєю вагою.

Знаючи про всі корисні властивості кисломолочного сиру, тепер потрібно навчитися готувати з нього смачні та корисні страви.

Баклажани з сиром

Ця страва родом із Греції. Там її називають кучерікас. Подають як закуску.

Інгридієнти

  • 5 середніх баклажанів
  • 250 г кисломолочного сиру
  • 200 г твердого сиру
  • Яйце
  • 3 зубчики часнику
  • Петрушка
  • Базилік
  • Сіль
  • Перець

pinterest.com

Приготування

  1. Відваріть баклажани у підсоленій воді (близько 15 хвилин).
  2. Натріть на крупній тертці сир кисломолочний, твердий сир, яйце
  3. Наріжте зелень.
  4. Часник пропустіть через прес.
  5. Баклажани розріжте вздовж на дві половинки, ложкою вийміть м'якоть.
  6. Додайте м'якоть у сирну масу, туди ж відправте зелень, часник та приправи. Ретельно перемішайте.
  7. Нафарширувати половинки начинкою.
  8. Запікайте в духовці при 180 С близько 25 хвилин.

Читайте також: Чим перекусити перед тренуванням

Якщо ви любите кисломолочний сир у десертах, беріть на замітку ще один рецепт.

Сирний десерт з персиками

  • 400 г кисломолочного сиру
  • 200 г сметани
  • 1 банка консервованих персиків
  • 0,5 л ананасового соку
  • 25 г желатину
  • 0,5 банки згущеного молока
  • Родзинки
  • Ванілін

pinterest.com

Приготування

  1. Замочіть желатин в ананасовому соку приблизно на годину.
  2. Коли набухне – розчиніть на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
  3. Кисломолочний сир змішайте зі сметаною, згущеним молоком і ваніліном. Збийте масу блендером.
  4. Додайте желатин і персики, порізані кубиками.
  5. Розлийте формами і поставте їх у холодильник на кілька годин.

Ці страви є калорійними. Тому часто їх готувати та споживати не варто. Хіба що в період вуглеводного завантаження або коли кисломолочний сир у найкориснішому вигляді (без цукру) вже набрид.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK