Їжа
Якщо організм вимагає кальцію – прості рецепти з сиром
10 березня 2024 | Автор: Вікторія Краснова
Кисломолочний сир - це одне з найкращих натуральних джерел кальцію. Це і швидкий сніданок, і дієтична вечеря, і основа для багатьох смачних та корисних страв.
Кисломолочний сир є популярним молочним продуктом, що має безліч корисних властивостей для здоров'я. Він багатий на білок, який необхідний для зростання і відновлення клітин тіла, а також для підтримки м'язової маси. Сир містить кальцій, який важливий для здоров'я кісток та зубів, а також відіграє ключову роль у функціонуванні серцево-судинної системи та м'язів. У ньому міститься безліч мікроелементів, таких як фосфор, цинк, селен – вони необхідні для нормального функціонування організму.
Читайте також: М'язова їжа: 5 причин їсти кисломолочний сир
Кисломолочний сир багатий на вітаміни групи B (зокрема, вітамін В12), які важливі для повноцінної роботи нервової системи та обміну речовин. Деякі види сиру містять корисні мікроорганізми (пробіотики), що сприяють нормалізації травлення та зміцненню імунітету. А найголовніше, сир є відносно низькокалорійним продуктом, що робить його гарним вибором для людей, які стежать за своєю вагою.Знаючи про всі корисні властивості кисломолочного сиру, тепер потрібно навчитися готувати з нього смачні та корисні страви.
Баклажани з сиром
Ця страва родом із Греції. Там її називають кучерікас. Подають як закуску.
Інгридієнти
- 5 середніх баклажанів
- 250 г кисломолочного сиру
- 200 г твердого сиру
- Яйце
- 3 зубчики часнику
- Петрушка
- Базилік
- Сіль
- Перець
Приготування
- Відваріть баклажани у підсоленій воді (близько 15 хвилин).
- Натріть на крупній тертці сир кисломолочний, твердий сир, яйце
- Наріжте зелень.
- Часник пропустіть через прес.
- Баклажани розріжте вздовж на дві половинки, ложкою вийміть м'якоть.
- Додайте м'якоть у сирну масу, туди ж відправте зелень, часник та приправи. Ретельно перемішайте.
- Нафарширувати половинки начинкою.
- Запікайте в духовці при 180 С близько 25 хвилин.
Читайте також: Чим перекусити перед тренуванням
Якщо ви любите кисломолочний сир у десертах, беріть на замітку ще один рецепт.Сирний десерт з персиками
- 400 г кисломолочного сиру
- 200 г сметани
- 1 банка консервованих персиків
- 0,5 л ананасового соку
- 25 г желатину
- 0,5 банки згущеного молока
- Родзинки
- Ванілін
Приготування
- Замочіть желатин в ананасовому соку приблизно на годину.
- Коли набухне – розчиніть на повільному вогні, не доводячи до кипіння.
- Кисломолочний сир змішайте зі сметаною, згущеним молоком і ваніліном. Збийте масу блендером.
- Додайте желатин і персики, порізані кубиками.
- Розлийте формами і поставте їх у холодильник на кілька годин.
Ці страви є калорійними. Тому часто їх готувати та споживати не варто. Хіба що в період вуглеводного завантаження або коли кисломолочний сир у найкориснішому вигляді (без цукру) вже набрид.
Це цікаво