Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Дослідження показали, що регулярне використання оливкової олії у раціоні сприяє зниженню ваги, прискорює обмін речовин, знижує почуття голоду та зменшує концентрацію жирів в організмі.

Дієтологи та фахівці в галузі спортивного харчування стверджують, що регулярне вживання в їжу оливкової олії дуже корисне для здоров'я.

Трохи історії

Оливкова олія стала широко відома ще в епоху Римської імперії, коли римляни "розповсюджували" її по всіх своїх завойованих територіях. За два століття, коли в Італії почали активно вирощувати оливки, країна стала лідером у виробництві оливкової олії у світі. Італійці включили її до багатьох своїх страв, і можна сказати, що буквально додали цей корисний продукт у світову кухню.

Unsplash

Практична користь

Щоденне вживання оливкової олії з користю впливає на здоров'я людини. Воно корисне завдяки вмісту олеїнової кислоти, яка допомагає боротися з холестерином, знижує рівень цукру в крові та уповільнює розподіл ракових клітин.

Олія також багата на фосфор, калій, кальцій і залізо. У 100 мл оливкової олії міститься денна норма вітаміну Е, а також вітамін K, який допомагає знижувати згортання крові та рівень протромбіну. Цікаво, що оливкова олія також сприяє схуднення, стимулюючи обмін речовин, знижуючи апетит та зменшуючи накопичення жиру.

Unsplash

Кому з оливковою олією варто бути обережним?

Однак оливкова олія не рекомендується людям із захворюваннями печінки, жовчнокам'яною хворобою та деякими іншими захворюваннями. Олія має жовчогінні властивості, і якщо є проблеми з жовчовивідними шляхами, це може призвести до неприємних наслідків.

Також людям із низьким артеріальним тиском слід бути обережними при включенні оливкової олії до свого раціону. Як показують медичні дослідження, надмірне вживання цього продукту може призвести до його зниження.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK