Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Берпі, воно ж бурпі, воно ж burpee прийшла з кросфіту і вважається найбільш ефективною комплексною вправою з власною вагою.

Спочатку берпі вигадали для оцінки фізпідготовки американських військових, звідки вона і прийшла в кросфіт.

Читайте також: Скелелаз: техніка виконання "найуніверсальнішої" вправи

Перевага берпі - можливість урізноманітнити та ускладнити тренування. Класичний варіант передбачає шість етапів: глибокий присід, руки на підлозі - перехід стрибком в упор лежачи - віджимання - повернення стрибком у присід - вистрибування з присіду вгору - повернення в присід. Все це становить один повтор.

Завдання тренування – зробити максимальну кількість вправ у певний час. Тривалість інтервалу залежить від фізичної підготовки та особливостей програми тренувань.

Найбільше навантаження одержують деякі м'язові групи: квадрицепси, біцепси стегна, сідниці, ікри, великі грудні, трицепси, дельтоподібні м'язи, прес.

Техніка виконання класичного варіанта берпі:

Присядь, упершись обома долонями на підлогу з боків від тулуба. Стегна притиснуті до литок, руки максимально стійко. Голову нагору піднімати не варто. Усе це – вихідне положення.

Стрибком перейди впритул лежачи. На видиху перенеси вагу на руки і відштовхнувшись ногами від підлоги, викинь їх уперед. Підстрибувати високо не варто, досить просто відірвати стопи від підлоги та випрямити ноги.

Тепер треба віджатись. Зігни руки в ліктях на видиху і опустися до підлоги. Корпус при цьому прямий, лікті розташовані як зручно: розведені - навантаження на грудні м'язи, притиснуті до тіла - на трицепс.

Берпи; fitnavigator.ru

Берпи; fitnavigator.ru

На видиху випрями руки і повернися впритул лежачи. Потім повернися в присід, вдихни і, відштовхнувшись від підлоги, підкинь таз догори. Стрибком повернися в присід.

Далі вистрибни вгору, якомога вище, випрямивши тіло одну лінію.

Приземлись на пригнуті ноги і перейди в присід.

Повторюй вправу протягом заданого інтервалу часу.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK