Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Ось вирішив ти нарешті піти до тренажерної зали, привести тіло в порядок. А почати з чого? Ми підібрали 8 головних помилок новачків на тренуваннях, появи яких краще не допускати

Ідея зайнятися спортом – завжди гарна і той, хто доходить до спортзалу – вже герой для самого себе. Головне ж на цьому етапі – не втратити подальше бажання займатися та не робити типових помилок новачків у тренажерці.

Помилка 1: самостійний вибір вправ та тренажерів

Запам'ятай раз і назавжди: ігнор програм тренувань – це явний провал.

Початківцям не варто в перший же ж день кидатися на найважчі гантелі і всі тренажери. У перші 1-2 тижні потрібні аеробні тренування, які підготують до вищих навантажень та підвищать витривалість.

Помилка 2: небажання дотримуватися інструкцій тренера

Читайте також: Все врут: 4 мифа о крепатуре, которые мешают нормальным тренировкам

Тренер не вперше проводить заняття і він явно краще розбирається у своїй сфері, ніж людина, яка вперше прийшла на тренування. Насамперед тренер чи інструктор дбає про твоє здоров'я, тому варто прислухатися та виконувати його рекомендації.

Помилка 3: тренування під час жорсткої дієти

Фізичне навантаження передбачає, що ти нормально харчуєшся і організму достатньо речовин для поповнення енергетичних витрат.

Для здорової втрати ваги необхідно просто виключити солодке та жирне, а також скористатися порадами дієтолога. Саме він допоможе підібрати ідеальний раціон та скоригувати харчування.

Помилка 4: не дослухатися своїх відчуттів

Ніхто краще за тебе не знає твоє тіло, тому не прислухатися до його сигналів про біль, синці, набряки і т. д. - просто безглуздо.

Також не варто відвідувати тренування під час хвороби навіть якщо це банальна застуда. У цей час організм бореться з недугою, на що в нього йдуть усі ресурси, а сякатися та чхати у тренажерному залі просто неетично.

Старайся не допускать ошибок на тренировках - и результат не заставит себя долго ждать

Старайся не допускать ошибок на тренировках - и результат не заставит себя долго ждать

pixabay.com

Помилка 5: пити мало води

До, після під час тренувань потрібно пити воду. Це все одно, що дихати, адже зневоднення організму призводить до порушення роботи всіх систем.

Багато води під час тренування пити не варто, але кілька ковтків між підходами – нормально. За півгодини до тренування пий 1-2 склянки води, як і після. Холодну воду не варто пити, вона порушить терморегуляцію; ідеально – трохи тепла вода.

Помилка 6: ставити перед собою непереборні цілі

Шлях до гарного і здорового тіла тернистий, і коротким не буває.

Спроби переступити через себе може призвести до хронічної втоми та травм. Для початку варто привчити себе до регулярних тренувань, дати м'язам зміцніти та грамотно відновлюватися.

Помилка 7: ігнорування особистої гігієни

Потіти на тренуваннях - нормально, одяг повинен добре вбирати піт. Тому його потрібно регулярно прати, бажано після кожного тренування.

Читайте також: ТОП-5 рекомендаций о том, как тренироваться в жару

Також після тренувань краще прийняти душ та використовувати персональний рушник у залі. Духи перед тренуваннями не використовувати, як і дезодоранти з виразним ароматом – найкраще, якщо це буде нейтральний антиперспірант.

Помилка 8: нерегулярні тренування з великими перервами

Є така категорія, як "проліски" та "купальники": так називають фітнес-фахівці відвідувачів, які з'являються у спортзалі перед купальним сезоном, переважно навесні.

Читайте також: Быстрее некуда: суперкороткая интервальная тренировка на 30 минут

Вирішивши зайнятися спортом, треба усвідомлювати, що за кілька тижнів ти адекватного результату не досягнеш. Важливими є регулярність і здатність контролювати себе, не піддаючись на провокації лінощів та втоми. Щоразу, збираючись на заняття, згадуй про те, як добре тілу в тонусі, і як легко та задоволено ти виходиш із тренування – це допоможе, обіцяємо.

Коротше, не час розмов – тренуйся!

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK