Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Смачний французький паштет, який порадує ваших близьких! Здивуйте себе та своїх рідних!

Террін – це французька страва з овочів, м'яса та риби, за консистенцією вона нагадує щось середнє між запіканкою та паштетом. Є безліч варіантів його приготування – у класичному варіанті його готують з м'ясного фаршу, рубаного рибного філе, запеченого в керамічній формі. Також за бажанням можна додавати вершки, прянощі, овочі, горіхи (фісташки, наприклад). Заливають террин аспіком – желейною плівкою, яка перешкоджає висиханню основної страви. Крім того, існують і солодкі терини із фруктами та ягодами, вершками, йогуртом.

Читайте також: Вечеря холостяка: як приготувати соковитий стейк

Ми же ж пропонуємо вам приготувати холодний терин з курячою печінкою. Перевага холодного терину в тому, що його не потрібно запікати – у класичному варіанті, в овочеву чи рибну начинку додають желатин та відправляють у холодильник на кілька годин. Однак ми пропонуємо рецепт без желатину, однак з невеликим додаванням червоного вина, та таких інгредієнтів, як маслини, гвоздика та мускатний горіх.

Терин з курячої печінки

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 450 г
  • Маслини б/к – 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія вершкове – 170 г
  • Вино червоне – 3 ст.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Горіх мускатний – щіпка
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль
  • Перець чорний мелений

pinterest.com

Приготування:

  1. Очищаємо печінку від плівок та жовчі, якщо вони присутні.
  2. Розтираємо у ступці гвоздику, натираємо мускатний горіх.
  3. Нарізаємо цибулю чвертькільцями, а маслини - кільцями.
  4. Обсмажуємо цибулю на сковороді до золотистості.
  5. Додаємо печінку, обсмажуємо близько 10 хвилин. Не пересмажуйте, щоб печінка була м'якою.
  6. Розминаємо вершкове масло з маслинами.
  7. Перемелюємо смажену печінку в блендері, додаємо туди вино та приправи.
  8. З'єднуємо печінкову масу з масляною. Викладаємо нашу страву в керамічну ємність та відправляємо в холодильник на 3 години.

Наш террін готовий! Смачного!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK