Практика
Рецепт террину з курячої печінки для справжніх гурманів
10 лютого 2024 | Автор: Вікторія Краснова
Смачний французький паштет, який порадує ваших близьких! Здивуйте себе та своїх рідних!
Террін – це французька страва з овочів, м'яса та риби, за консистенцією вона нагадує щось середнє між запіканкою та паштетом. Є безліч варіантів його приготування – у класичному варіанті його готують з м'ясного фаршу, рубаного рибного філе, запеченого в керамічній формі. Також за бажанням можна додавати вершки, прянощі, овочі, горіхи (фісташки, наприклад). Заливають террин аспіком – желейною плівкою, яка перешкоджає висиханню основної страви. Крім того, існують і солодкі терини із фруктами та ягодами, вершками, йогуртом.
Читайте також: Вечеря холостяка: як приготувати соковитий стейк
Ми же ж пропонуємо вам приготувати холодний терин з курячою печінкою. Перевага холодного терину в тому, що його не потрібно запікати – у класичному варіанті, в овочеву чи рибну начинку додають желатин та відправляють у холодильник на кілька годин. Однак ми пропонуємо рецепт без желатину, однак з невеликим додаванням червоного вина, та таких інгредієнтів, як маслини, гвоздика та мускатний горіх.Терин з курячої печінки
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 450 г
- Маслини б/к – 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія вершкове – 170 г
- Вино червоне – 3 ст.
- Гвоздика – 2 шт.
- Горіх мускатний – щіпка
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Сіль
- Перець чорний мелений
Приготування:
- Очищаємо печінку від плівок та жовчі, якщо вони присутні.
- Розтираємо у ступці гвоздику, натираємо мускатний горіх.
- Нарізаємо цибулю чвертькільцями, а маслини - кільцями.
- Обсмажуємо цибулю на сковороді до золотистості.
- Додаємо печінку, обсмажуємо близько 10 хвилин. Не пересмажуйте, щоб печінка була м'якою.
- Розминаємо вершкове масло з маслинами.
- Перемелюємо смажену печінку в блендері, додаємо туди вино та приправи.
- З'єднуємо печінкову масу з масляною. Викладаємо нашу страву в керамічну ємність та відправляємо в холодильник на 3 години.
Наш террін готовий! Смачного!
Це цікаво