Якщо в тебе досі немає коронної страви, то саме час заповнити цю прогалину. Чим – м'ясом! Розповімо тобі, як приготувати по-справжньому соковитий стейк.
Трішки твоєї вправності і терпіння, і ти, а також твої гості - усі ви гарантовано будете в захваті від смачно приготовленого вдома стейка.
Збираємо інгредієнти
- свіжа яловича вирізка – 250 г (її вже попередньо витриману можна купити у спеціалізованих магазинах)
- часник – 2 зубчики
- розмарин - 2 гілочки
- м'ята – за смаком
- олія – 5 ст. л.
- вершкове масло – 1 ч. л.
- сіль – за смаком
- перець горошком – за смаком
Unsplash
Читайте також: 7 гострих сортів перцю, які перевірять твій шлунок на міцність
Готуємо
- Для початку потрібно підготувати усі інгредієнти. Розмарин, м'яту та часник помити. Шматок м'яса ополоснути під проточною водою та обсушити паперовими рушниками.
- У пательню додати рослинну олію, гілочки розмарину, м'яту та часник. Поставити її на сильний вогонь. Пательню краще використовувати з високими краями, так як при обсмажуванні яловичини буде дуже багато бризків. Потримати розмарин, м'яту і часник в розпеченій олії деякий час і прибрати їх за допомогою вилки або ложки (свою функцію вони вже виконали, наситивши олію ароматами).
- У гарячу олію покласти шматок яловичини. Увага! На даному етапі ні солити, ні перчити м'ясо не потрібно, так воно залишиться максимально соковитим та ніжним. Обсмажити близько 2-3 хвилин з одного боку.
- Потім акуратно перевернути шматок на інший бік за допомогою щипців. Залишити так само на кілька хвилин при сильному вогні (пам'ятай: чим довше м'ясо обсмажується на пательні, тим жорсткіше воно буде) .
- Викласти готовий стейк на тарілку (тарілка не повинна бути холодною). За допомогою чайної ложки покласти на стейк розм'якшене вершкове масло.
- Посолити і поперчити до смаку. Перець краще використовувати чорний грубого помелу, або потовкти чорний перець горошком у ступці, він ідеально підходить до стейку.
- Накрити тарілку зі стейком глибокою чашкою або кришкою для мікрохвильової печі. Дати стейку «відпочити» деякий час (достатньо десяти хвилин).
Unsplash
Подаємо на стіл
- Подавати приготовлений стейк можна із зеленню та овочами, а також з різними соусами на свій смак.
Unsplash
Це цікаво