Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якщо в тебе досі немає коронної страви, то саме час заповнити цю прогалину. Чим – м'ясом! Розповімо тобі, як приготувати по-справжньому соковитий стейк.

Трішки твоєї вправності і терпіння, і ти, а також твої гості - усі ви гарантовано будете в захваті від смачно приготовленого вдома стейка.

Збираємо інгредієнти

  • свіжа яловича вирізка – 250 г (її вже попередньо витриману можна купити у спеціалізованих магазинах)
  • часник – 2 зубчики
  • розмарин - 2 гілочки
  • м'ята – за смаком
  • олія – 5 ст. л.
  • вершкове масло – 1 ч. л.
  • сіль – за смаком
  • перець горошком – за смаком

Unsplash

Читайте також: 7 гострих сортів перцю, які перевірять твій шлунок на міцність

Готуємо

  1. Для початку потрібно підготувати усі інгредієнти. Розмарин, м'яту та часник помити. Шматок м'яса ополоснути під проточною водою та обсушити паперовими рушниками.
  2. У пательню додати рослинну олію, гілочки розмарину, м'яту та часник. Поставити її на сильний вогонь. Пательню краще використовувати з високими краями, так як при обсмажуванні яловичини буде дуже багато бризків. Потримати розмарин, м'яту і часник в розпеченій олії деякий час і прибрати їх за допомогою вилки або ложки (свою функцію вони вже виконали, наситивши олію ароматами).
  3. У гарячу олію покласти шматок яловичини. Увага! На даному етапі ні солити, ні перчити м'ясо не потрібно, так воно залишиться максимально соковитим та ніжним. Обсмажити близько 2-3 хвилин з одного боку.
  4. Потім акуратно перевернути шматок на інший бік за допомогою щипців. Залишити так само на кілька хвилин при сильному вогні (пам'ятай: чим довше м'ясо обсмажується на пательні, тим жорсткіше воно буде) .
  5. Викласти готовий стейк на тарілку (тарілка не повинна бути холодною). За допомогою чайної ложки покласти на стейк розм'якшене вершкове масло.
  6. Посолити і поперчити до смаку. Перець краще використовувати чорний грубого помелу, або потовкти чорний перець горошком у ступці, він ідеально підходить до стейку.
  7. Накрити тарілку зі стейком глибокою чашкою або кришкою для мікрохвильової печі. Дати стейку «відпочити» деякий час (достатньо десяти хвилин).

Unsplash

Подаємо на стіл

  • Подавати приготовлений стейк можна із зеленню та овочами, а також з різними соусами на свій смак.

Unsplash

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK