Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Існує кілька тисяч сортів перцю, і багато з них надто гострі для щоденного споживання.

Якщо тварини уникають цього пекучого продукту, то серед людей є чимало таких, хто із задоволенням жує гострі перці, і з сильною гіркотою в роті шукає нові смакові відчуття. Серед тисяч сортів перцю ми виділили кілька, які варто спробувати, щоб оцінити їхню гостроту та перевірити свої шлунки міцність. У статті не буде дорогих та рідкісних видів, а лише ті, які доступні у більшості країн, включаючи Україну, та які можна придбати у зарубіжних інтернет-магазинах. В огляді ми будемо використовувати шкалу Сковілла, вказуючи на гостроту перцю – чим більше балів він набере, тим гостріший продукт.

 

Халапеньо

Почнемо з "легкого" - відомого у всьому світі перцю Халапеньо. На відміну від багатьох гостріших аналогів, Халапеньо можна легко знайти у звичайних продуктових магазинах або навіть виростити у себе вдома. Його гострота може змінюватись від 1 000 до 20 000 одиниць Сковілла, залежно від умов вирощування та обробки. Якщо ти хочеш відчути максимальну гостроту, їж Халапеньо разом із насінням.

Серрано

Якщо Халапеньо здасться тобі надто звичайним, оскільки його можна зустріти в багатьох стравах, то спробуй Серрано. Зазвичай цей перець із гостротою від 10 000 до 23 000 балів Сковілла вживають сирим. У нього яскравий і різкий смак і він помітно гостріший, ніж у Халапеньо. Серрано часто використовують у приготуванні гострих мексиканських соусів, наприклад, сальси. Завдяки його популярності, Серрано можна знайти практично у будь-якому продуктовому магазині.

Кайєнський перець

Кайєнський перець - один із найвідоміших сортів, і найбільш впізнаваних європейцями. Він має гостроту від 30 000 до 50 000 одиниць за шкалою Сковілла. Цей перець додає гостроти та пікантності до страв, особливо м'ясних та рибних, надаючи їм більш виразного смаку.

Скотч Боннет

Хоча цей перець має величезну гостроту, виростити на своєму підвіконні його може будь-хто. Насіння Скотч Боннета продається в багатьох садових магазинах. Гострота перцю варіюється від 100 000 до 350 000 балів. Але будь уважним: можна випадково купити солодкий варіант Скотч Бон – вони візуально схожі.

Хабанеро

Наприкінці минулого століття Хабанеро вважався найгострішим перцем у світі. Зараз його гострота варіюється від 150 000 до 350 000 балів Сковілла, хоча деякі види можуть перевищувати 500 000 одиниць. Незважаючи на гостроту, Хабанеро має тонкий виразний смак, що робить його популярним серед цінителів гострої їжі.

Бхут Джолокія

Перець Bhut Jolokia також відомий як Naga Jolokia, що перекладається з асамської як "перець-привид". Він прийшов до нас із північного сходу Індії та Бангладеш. Бхут Джолокія має гостроту від 855 000 до 1400000 одиниць. Цей перець можна придбати у вигляді насіння або соусу. Будь обережний, він настільки гострий, що навіть якщо відкусити дуже маленький шматочок, то з відкритим ротом доведеться бігати не один день.

Каролінський жнець

Каролінський жнець, мабуть, найгостріший перець, який можна замовити на пробу. З його гостротою від 1,15 до 2,2 мільйонів балів, він стоїть у списку найгостріших перців у світі. Каролінський жнець був виведений садівником Едом Каррі у Південній Кароліні. Один невеликий укус цього перцю і ти можеш опинитися у реанімації. Тому будьте дуже обережним під час його дегустації. Але якщо тебе це не зупиняє, то вперед замовляти продукт у виробника.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK