Практика
Як приготувати арахісову пасту вдома: простий рецепт
15 березня 2024 | Автор: Вікторія Краснова
Цей продукт можна використовувати для печива, бутербродів, брауні, смузі. Та й просто так їсти ложкою – теж задоволення! А як приготувати арахісову пасту, знають не всі. Саме цьому й будемо навчатися.
Ну що ж, розібремося з тим, як у домашніх умовах приготувати арахісову пасту.
Інгредієнти
- Арахіс - 300 г
- Сіль - 1⁄₂-1 ч. ложка
- Цукор або мед - 1-2 ч. ложки
- Рослинна олія - 1-2 ст. ложки
Читайте також: Якщо організм вимагає кальцію – прості рецепти з сиром
Покроковий рецепт
1. Сирі горіхи: злегка обсмажте на сковороді. Або помістіть в розігріту до 180°C духовку на 6-8 хвилин, перемішавши в середині приготування.
2. Подрібніть арахіс в блендері. У процесі зупиняйтеся та згрібайте горіхи зі стінок чаші.
3. Додайте сіль та цукор або мед і ще раз збийте. Краще додавати поступово, регулюючи масу на власний смак. Помалу вливайте в пасту олію, домагаючись однорідної консистенції. Готову суміш перекладіть у банку чи контейнер і зберігайте у холодильнику не довше місяця.
А подивитися як виглядає процес приготування арахісової пасти можна в цьому відео:
Любите куховирити - спробуйте приготувати своїми руками терин з курячої печінки. А маститі кухарі можуть практикувати приготування смачного курячого філе в медово-гірчичному маринаді[ /link_local]].
Це цікаво