Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Існують різні види горіхів, і кожен з них - джерело корисних речовин, що особливо необхідні людям, які ведуть активний спосіб життя.

Розглянемо корисні властивості основних видів горіхів, які необхідно включити до свого раціону кожному, хто займається спортом.

  • Мигдаль. Він багатий фосфором, калієм та залізом. Купуючи варто звернути увагу на великі горішки без пошкоджень. Для спортсменів ці горіхи дуже важливі, адже фізичні вправи навантажують наше серце, і потрібно дбати про його здоров'я. Людям, схильним до захворювань серця, лікарі рекомендують з'їдати не менше 60 грам мигдалю на тиждень.

Соцмережі

  • Кешью зміцнює імунітет, покращує серцеву діяльність і навіть заспокоює зубний біль. Усього 20 горішків кеш'ю на день – і ваш організм отримає добову норму заліза. Перед вживанням горіхи необхідно обсмажити, так як у сирому вигляді вони не смакують.

Соцмережі

  • Фісташки низькокалорійні і багаті на мінерали та вітаміни, проте захоплюватися особливо ними не варто. Добова норма для дорослої людини – лише 15 горішків. Допоможуть при лікуванні хвороб травного тракту, дихальних шляхів, недокрів'ї та жовтяниці, при токсикозі у вагітних, підвищують репродуктивну здатність чоловіків.

Соцмережі

Читайте також: ТОП-25 продуктів, які повинні бути у вашому раціоні

  • Фундук містить велику кількість вітамінів А та Е. Покращує діяльність головного мозку. Найкраще вживати у сирому вигляді.

Соцмережі

  • Волоський горіх дуже важливий у раціоні спортсмена, адже він допомагає відновити сили при фізичному виснаженні. Крім того, волоські горіхи корисні людям, які страждають на недокрів'я, хвороби нервової системи, серця і шлунка. Регулярне їх вживання захистить чоловіків від статевого безсилля.

Соцмережі

  • Кедрові горішки відрізняються великим вмістом вітамінів, макро- та мікроелементів при малому вмісті клітковини. Особливо корисні дітям та літнім людям. Однак якщо ви схильні до ожиріння, варто обмежити споживання кедрових горіхів.

Соцмережі

Читайте також: Якщо організм вимагає кальцію – прості рецепти з сиром

  • Бразильський горіх. Усього 2 горіхи на день - і ваш організм отримає добову норму селену, нестача якого веде до передчасного старіння. Крім цього горіхи подарують вам заряд бадьорості та енергії, гарну, чисту шкіру та зменшать ризик серцевих та онкологічних захворювань. Любителям спорту обов'язково потрібно вживати ці горіхи!

Соцмережі

  • Кокос. Найбільші горіхи Землі – кокосові. Вага одного горіха може досягати чотирьох кілограмів. Крім чудового смаку та аромату, горіхи містять велику кількість вітамінів групи В, макро- та мікроелементів. Позитивно впливають на імунітет, зір, систему травлення, роботу щитовидної залози. А для представниць прекрасної статі є ще одна важлива властивість - кокосове молочко має омолоджуючий ефект.

Соцмережі

  • Арахіс з погляду ботаніки не можна назвати горіхом, але в нас його називають «земляним горіхом». Арахіс - це антиоксидант, який покращує зір, слух та пам'ять. Крім того, арахіс сприяє відновленню нервової системи, знижує ризик захворювання на онкологію, бере участь у регуляції гормонального балансу.

Соцмережі

Читайте також: Корисні продукти, які зміцнять імунітет навесні

  • Каштани містять велику кількість клітковини, мінеральних речовин, вітамінів С і В. Д. У каштанах не дуже багато жирів і вони багаті на вуглеводи. Каштан достатньо калорійний продукт і є одним з основних у вегетаріанській дієті.

Соцмережі

Горіхи дуже корисні для нашого здоров'я. Однак для людей, які активно займаються спортом, горіхи – необхідна частина раціону. Китайські вчені з'ясували, що вживання горіхів може знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, адже під час фізичних навантажень ми дійсно дуже сильно задіємо цю систему.

Всім любителям спорту потрібно пам'ятати, що для досягнення спортивних результатів та збереження свого здоров'я дуже важливо отримувати необхідні вітаміни та мінерали з продуктів, які ми їмо. Тому обов'язково потрібно їсти горіхи, адже в них містяться практично всі потрібні для організму мікроелементи.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK