Всі ми знаємо про потребу харчуватися правильно. Але як знайти на це час, живучи в шаленому графіку? А його не треба шукати. Потрібно вміти готувати швидко. І сьогодні цьому навчимо.
Сьогодні поговоримо про те, як приготувати ситну вечерю лише за кілька хвилин. Так що зберігайте рецепти та поспішайте готувати!
Омлет із моцарелою
- Час приготування : 10 хвилин
Інгредієнти
- 350 г стиглих помідорів різного кольору
- 2 ложки оливкової олії
- червоний винний оцет, сіль, чорний мелений перець - за смаком
- 15 г свіжого базиліка
- ½-1 свіжого червоного перцю чилі
- 100 г моцарелли
- 4 великі курячі яйця
Читайте також: Пісний суп із червоної сочевиці: корисний рецепт для тих, хто займається фітнесом
Приготування
- Наріжте помідори кружальцями, заправте їх столовою ложкою оливкової олії, червоним винним оцтом, сіллю і перцем.
- Більшу частину листя базиліка розітріть із щіпкою солі до стану кашки і змішайте з 1 столовою ложкою оливкової олії. Потім дрібно наріжте перець чилі та моцарелу.
- Розігрійте у великій сковороді ½ столової ложки оливкової олії. Збийте та влийте яйця, помішуйте їх, але не доводьте до готовності. Викладіть сир у центр сковороди, збризкайте все сумішшю олії та базиліку. Дайте страві трохи охолонути.
- За хвилину акуратно складіть омлет навпіл і розмістіть на помідорах. Розріжте його по центру, розкривши моцареллу. Додайте перець чилі і прикрасьте блюдо листям базиліка, що залишилося.
Омлет – смачна, ситна, а головне – швидка їжа. Так що завжди майте під рукою яйця
Читайте також: Рецепт смачного курячого філе у медово-гірчичному маринаді
Смажена скумбрія з томатним міксом та кіноа
- Час приготування : 15 хвилин
Інгредієнти
- 300 г кіноа
- сіль за смаком
- ½ лимона
- 4 потрошені скумбрії
- чорний мелений перець - за смаком
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 3 столові ложки оливкової олії
- 2 гілочки свіжого розмарину
- 2 зубчики часнику
- 800 г помідорів різних кольорів
- 1 свіжий червоний перець чилі
- 1 столова ложка бальзамічного оцту
- 2 столові ложки знежиреного йогурту
- 2 чайні ложки (з гіркою) тертого хрону
- пара гілочок свіжого базиліка
Приготування
- Закип'ятіть 2 склянки води і киньте в неї кіноа. Додайте щіпку солі та половинку лимона, накрийте кришкою. Варіть до готовності, іноді помішуючи.
- Зробіть на кожній скумбрії поперечні надрізи з двох сторін, залишаючи до кістки приблизно 2 см. Натріть сіллю, чорним перцем та меленим коріандром.
- Потім покладіть тушки у велику сковороду з 1 столовою ложкою нагрітого на середньому вогні оливкової олії. Посипте рибу розмарином і подрібненими зубчиками часнику і обсмажуйте з обох боків до появи золотистої скоринки.
- Наріжте помідори і викладіть їх на широке блюдо. Зверху киньте порізаний перець чилі. Готове кіно відіжміть і додайте в центр. Заправте двома столовими ложками оливкової олії та однією столовою ложкою бальзамічного оцту. Посоліть і поперчіть до смаку.
- Смажену скумбрію розмістіть зверху на салаті.
- Змішайте йогурт і хрін і полийте цим соусом рибу. Прикрасьте блюдо листям базиліка.
Риба – must have вашого раціону: у ній багато мінералів та корисних речовин
Читайте також: Чим перекусити перед тренуванням
Томатний чизбургер
- Час приготування : 20 хвилин
Інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 450 г яловичого фаршу
- 1 столова ложка кетчупу
- 1 столова ложка гірчиці
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
- 4 свіжих помідора
- ⅔ склянки тертого чеддера
- пучок салату-латуку
- 4 скибочки маринованого огірка
- насіння кунжуту
Приготування
- На середньому вогні розігрійте олію, обсмажте на ній цибулю до м'якості. Викладіть у сковороду рубаний часник та яловичий фарш. Дайте м'ясу підрум'янитися і злийте жир. Додайте кетчуп, гірчицю, сіль та перець.
- Покладіть помідори попкою вниз. Розділіть кожен на 6 клинів, не розрізаючи плід повністю. Обережно розправте часточки і начиніть серцевину м'ясною сумішшю. Зверху киньте сир та подрібнений салат.
- Прикрасьте скибочками маринованого огірка та кунжутом.
Не вдасться розрізати помідор на клини - рубайте його навпіл і фаршуйте, як звичайний бургер
Це цікаво