Їжа
Рецепт смачного курячого філе у медово-гірчичному маринаді
3 лютого 2024 | Автор: Вікторія Краснова
У вихідні часто хочеться себе трохи балувати. То чому б не приготувати собі смачну і при цьому корисну страву?
Хочете побалувати себе та своїх друзіа смачною вечерею, щоб привнести трохи позитиву у ці похмурі дні? Тоді приготуйте собі ось це чудове блюдо.
Куряче філе в медово-гірчичному маринаді
Інгредієнти (на 4 порції):
- Куряча грудка – 4 штуки
- Гірчиця у зернах – ½ склянки
- Мед – ½ склянки
- Сік половини лимона
- Часник – 1 зубчик (подрібнений)
- Паприка у порошку – ½ ч.л.
- Сіль - ½ ч.л.
- Кайєнський перець - ч.л.
- Червоний перець у порошку – ¼ ч.л.
- Червоний перець чилі у пластівцях – ¼ ч.л.
Приготування:
- Змішуємо у невеликій мисці мед, гірчицю, кайенський перець, червоний перець у порошку, червоний перець чилі, часник, сіль та сік половини лимона.
- Перекладаємо 4 ст. ложки готового маринаду в окрему ємність, а решту заливаємо курячі грудки, добре перемішуємо і накриваємо поліетиленовою плівкою. Залишаємо так на 30-45 хвилин при кімнатній температурі.
- Розігріваємо духовку. Беремо деко, вистилаємо його пергаментом і змащуємо рослинною олією, викладаємо грудки. Накриваємо деко фольгою, робимо в ній кілька отворів зубочисткою і запікаємо близько 20 хвилин при температурі в 170-180 градусів.
- Після цього дістаємо філе, кожну грудку поливаємо 1 ст. нашого маринаду, який ми відклали наперед. Ставимо назад у духовку вже без фольги на 5-7 хвилин.
Смачне філе готове! Подавайте його із салатом чи запеченими овочами. Смачного!
Unsplash
На замітку:
Філе в такому маринаді можна приготувати на мангалі або грилі (на середньому вогні, готувати курку на грилі близько 6-7 хвилин з кожного боку або до готовності). Крім того, медово-гірчичний маринад можна використовувати, якщо ви хочете приготувати цілу курку, або, для інших її частин - гомілок, крилець або стегон.
Але якщо вам хочеться приготувати щось екзотичніше, ось рецепт приготування неймовірно ніжної курки по-індійськи з йогуртом.
Харчуйте смачно та правильно!
Це цікаво