Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Скільки калорій витрачається при ходьбі, і чи достатньо цього, коли ви хочете скинути зайві кілограми.

1965 року японська компанія розробила крокомір під назвою "Manpo-kei", що означало "10 000 кроків-метр". Мета створення цього гаджета була зрозумілою – допомогти більшості японців реалізувати потребу проходити щодня 7 кілометрів.

З того часу функція крокоміра стала обов'язковою для всіх смарт-годин та фітнес-трекерів. Так само як і культ «Десяти тисяч кроків», які має зробити щодня кожен охочий підтримувати свою фізичну активність.

Скільки можна спалити калорій при ходьбі?

Кількість калорій, які згоряють під час ходьби, індивідуальна і залежить від швидкості метаболізму в організмі, ваги та віку людини. На кожну тисячу кроків витрачається приблизно 30-40 калорій, таким чином, 10 тисяч кроків спалять нам 300-400 калорій.

Але щоб підійди до цього питання індивідуально, можна використовувати наступне рівняння зі значенням МЕТ (метаболічний еквівалент):

  • Витрата енергії (у кілокалоріях на хвилину) = 0,0175 x MET x вага (у кілограмах).

Де швидка ходьба (швидкість чотири кілометри на годину і вище) це 3,5 МЕТ, а ось підйом у гору – це вже 6 МЕТ.

Скільки потрібно пройти, щоб побачити ефект схуднення?

Всім відомо просте правило: для зниження ваги необхідно спалювати більше калорій, ніж споживається. Більшості достатньо спалювати зайві 500 калорій на день, щоб втрачати близько півкілограма ваги щотижня, при цьому приділяючи фізичній активності 150-200 хвилин на тиждень. А тому, одним із чудових варіантів буде швидка ходьба.

Читайте також: Як легко досягти мети проходити щодня 10 тисяч кроків

Проте не завжди слід одразу ставити перед собою амбітну мету в 10 тисяч кроків. Можна почати з невеликих дистанцій (наприклад, 3000 кроків) і поступово нарощувати інтенсивність. Оптимальним для багатьох рішенням буде збільшувати дистанцію на 1000 кроків щотижня - це не створить надмірного навантаження на організм (особливо важливо для людей з недавніми травмами, надмірною вагою або у віці). Також ефективним варіантом є зміна інтенсивності ходьби під час тренування. Якщо ви зробите 3000 кроків, але частина дистанції буде пройдена зі збільшенням пульсу та прискоренням дихання, то результат буде майже таким самим, якби ви просто пройшли 10 тисяч кроків спокійним темпом.

Однак найважливіше – регулярність занять. Проходячи кожен день від 6000 до 7000 кроків, ви отримаєте набагато більше користі, ніж проходячи 10 тисяч кроків час від часу.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK