Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Перестаньте мучити себе у залі пізніми вечорами, йдіть на тренування у вихідний!

Заняття спортом тільки у вихідні можуть бути так само корисні для схуднення, як і щоденні тренування. Якщо у вас немає часу на фізичні вправи протягом тижня, дослідники з Товариства боротьби з ожирінням рекомендують робити це по суботах та неділях.

За їх даними, фітнес активність у вихідні може бути також ефективна для схуднення, як і регулярні тренування протягом тижня.

По суті це перше дослідження, яке ретельно вивчає вплив режиму фізичних вправ на рівень жиру в організмі. І його результати досить оптимістичні для тих, хто стикається з нестачею часу для щоденних тренувань.

Вплив тренувань на вагу

Читайте також: 4 причини почати ранок з фізичних вправ

Всесвітня організація охорони здоров'я дає такі рекомендації дорослим щодо занять фізичною активністю: помірні навантаження – не менше 150 хвилин на тиждень, інтенсивні вправи – хоча б 75 хвилин. Однак такого режиму дотримуватись вдається не всім, що призводить до пошуку альтернатив заняттям у залі.

Наприклад, офісні працівники та інші люди, які ведуть сидячий спосіб життя, можуть спокійно брати за основу модель «спорту у вихідні». Тут відмінно підійдуть такі види активності, як їзда на велосипеді або біг, тривалі піші прогулянки.

Unsplash

Методика дослідження

В рамках дослідження експерти Товариства боротьби з ожирінням проаналізували дані понад 9600 осіб віком від 20 до 59 років, які брали участь у Національному моніторингу стану здоров'я та харчування (США) з 2011 до 2018 рік.

Читайте також: Що таке насичені жири та як вони шкодять організму?

Вони проводили оцінку жирових відкладень та черевного жиру за допомогою двоенергетичної рентгенівської абсорбціометрії (DXA), а також проводили традиційні вимірювання тіла.

Учасники дослідження були поділені на три групи залежно від рівня фізичної активності: неактивні, активні лише у вихідні та регулярно активні.

Отримані результати були такими: як у тих, хто займався лише у вихідні, так і у людей, що регулярно тренуються, був виявлений значно нижчий рівень жиру в області черевної порожнини і в цілому в організмі в порівнянні з неактивними учасниками.

З чого можна зробити висновок: не важливо в який день тижня ви фізично активні, адже наявність будь-яких фізичних навантажень краще, ніж їхня повна відсутність.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK