Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Багато хто вважає, що дівчатам не можна піднімати штанги, позбутися жиру на животі можна тільки качаючи прес, і тренуючись із залізом схуднути неможливо. А даремно...

У цій статті ми розповімо про те, яку нісенітницю часом несуть ті, хто нібито розуміється на силових тренуваннях. Можеш послухати їх, але все ж таки роби по-своєму.

№1. Щоб схуднути – не можна їсти після тренувань

Наш організм – це налагоджений саморегулівний механізм. Після витрати енергії він прагне її поповнення. А ще він намагається вижити за будь-яку ціну. За одне заняття у тренажерному залі середній новачок витрачає приблизно 300 – 500 ккал. Так от, якщо не їсти після тренувань, то організм сприйме це як сигнал тривоги, і при кожному можливому випадку буде набирати ще більше жиру (так би мовити на чорний день). Чим частіше ти відчуваєш голод, тим сильніше тіло прагнутиме накопичити жир.

№2. Щоб прибрати жир на животі - треба качати тільки прес

Читайте також: 5 помилок, які заважають досягти ідеально рельєфного пресу

Процес позбавлення жирової тканини базується на 2-х умовах. Постійні фізичні навантаження та збалансоване харчування. Організму не принципово які м'язи ти качаєш, але краще щоб це були найбільші (витрачається більше калорій). Так ось, якщо ти створиш умови для спалювання жиру – проробляючи все тіло, то він буде зникати рівномірно. Якщо ні – то не допоможуть навіть 20 підходів на прес щодня. Організм ніколи не прибиратиме жир тільки в одному місці.

Unsplash

№3. Хочу накачати руки, тож ноги робити не треба

Читайте також: Як накачати біцепси: 5 вправ для всіх і кожного

Наш організм – це єдине ціле. А тому потрібно приділяти увагу всім групам м'язів. Ви ж не хочете, щоб ваш гарний верх стояв на худорлявих або колодобразних ногах.

№4. Неможливо одночасно накачати м'язи та прибрати жир

Збільшення (накачування) м'язів в об'ємі - анаболічний процес, пов'язаний з побудовою тіла (коли з простих речовин синтезуються складні . Розщеплення жиру - катаболічний процес - пов'язаний з руйнуванням тіла (складні речовини руйнуються до більш простих). Ці 2 процеси цілком спокійно можна об'єднати. Потрібно вживати розумну кількість калорій, збільшити споживання білка, скоротити споживання вуглеводів, їсти корисні жири, і, звичайно, посилено займатися в залі.

№5. Тренуючись із «залізом» схуднути неможливо

Читайте також: Чому твій фітнес-план не працює: 6 підступних причин

Якщо ти маєш на увазі суто силові тренування, то, швидше, так. Але зі штангами та гантелями можна не лише тренувати силу, а й займатися аеробікою. "Залізо" - це лише інструмент, і від того, як ти ним скористаєшся, визначиться кінцевий результат. Менше ваги, більше інтенсивності та кількості разів – і швидко схуднеш. Силова аеробіка дуже ефективна для позбавлення від зайвої ваги.

Бонус: тренажери для дівчат, а штанги для чоловіків

Анатомія чоловіків та жінок відрізняється деталями. У тренажерному залі немає "чоловічих" і "жіночих" вправ. Як немає "чоловічих" і " жіночих " снарядів. І вправи та снаряди – лише інструменти для вдосконалення тіла. Штанга не зробить з дівчини перекачену мадам тільки тому, що вона взяла її до рук, а не сіла за тренажер. Запам'ятай, одна і та ж вправа або той самий снаряд можуть служити абсолютно різним цілям.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK