Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Станова тяга - максимально корисна вправа для ніг, сухожиль, сідниць та спини. А якщо це ще й римська тяга — то взагалі чудовий варіант!

Що потрібно знати про римську тягу?

У римській становій тязі вихідна позиція проста: лопатки зведені, спина вигнута, коліна злегка зігнуті. Повільно опускайте штангу або гантелі, щоб досягти максимального діапазону гнучкості підколінного сухожилля трохи нижче коліна. У нижній частині діапазону руху поверніться у вихідне положення, просуваючи стегна вперед.

Читайте також: 8 способів покращити техніку присідань

Римська станова тяга нагадує звичайну станову тягу зі штангою, але більше націлена на м'язи стегон, сідниць і спини (трішки меншою мірою). Ноги при виконанні залишаються прямими, лише трохи згинаються в колінах. А її варіації дають додаткове навантаження, наприклад, римська тяга на одній нозі.

Цей вид тяги дозволяє спортсменам уникнути перетренованості та травм, а також прокачати ті м'язи, які при звичайній тязі не завжди задіяні.

А коли дівчина виконує римську тягу – це красиво

А коли дівчина виконує римську тягу – це красиво

autogear

Основи техніки виконання

Крок 1.

Підборіддя злегка піднято. Розташуйте ноги на ширині стегон. На глибокому вдиху підніміть штангу і притисніть плечі до боків. У цьому положенні важливо, щоб тулуб знаходився у вертикальному положенні, руки були прямими, а лопатки опущеними вниз. Таке положення мінімізує навантаження на шию та спину.

Крок 2

Читайте також: Коли у тебе травма: 3 закони правильного тренування

Підніміть штангу з підлоги, злегка зігнувши коліна, потім опустіть вниз по передній частині ніг, дозволяючи задній частині стегон рухатися назад. Подайте таз назад, зберігаючи рівну спину.

Тримайте спину рівно і плечі над штангою, коліна зігнуті приблизно на одному рівні.

Крок 3

Тримаючи спину рівно, груди вгору, а коліна злегка зігнутими, рухайте стегнами вперед, піднімаючи штангу до рівня попереку. Використовуйте сідниці та підколінні сухожилля, щоб підніматися вгору, тримаючи штангу близько до тіла.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK