Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Декілька варіантів продуктів, які допоможуть зробити тренування більш продуктивним.

Від правильного харчування залежить якість тренувань і те, як швидко ви зможете упорядкувати своє тіло. На думку багатьох, їжа має бути або відразу після закінчення тренування, або за дві години до неї. Проте правильний перекус за 30–40 хвилин до початку активних фізичних навантажень зарядить новою енергією та збільшить ефективність занять.

Ми підібрали універсальні продукти з правильним балансом білків, жирів та вуглеводів, які допоможуть вам у підтримці витривалості під час силових тренувань та відновленні після них.

Банани

Цей фрукт містить достатню кількість заліза, калію та магнію, що сприятливо впливає на серцево-судинну систему. Крім того, банани виводять зайву рідину, запобігаючи набрякам. Вони є поживним продуктом, здатним підготувати організм до тренування. Особливо підходять тим, хто прагне набрати м'язову масу.

Читайте також: Як збагатити свій раціон зеленню і чому це корисно для чоловічого організму

Вівсянка

Якщо ваші тренування дуже інтенсивні і ви відчуваєте слабкість до їх закінчення, вівсянка може стати відмінним перекусом. Вона багата на клітковину, а повільні вуглеводи поступово перетворюються на енергію. Головне, не заощаджуйте час на приготуванні - пластівці, що швидко розщеплюються, можуть перетворитися на прості цукру, не приносячи ніякої користі. Потрібно вибирати таку вівсянку, яку варять щонайменше 15 хвилин. У ній є всі необхідні мікроелементи. Ну а щоб отримане блюдо було цікавіше, до приготовленої каші можна додати горіхи.

Unsplash

Боули

Комбінація кількох продуктів, таких як біле м'ясо на грилі, броколі та батати, урізноманітнить ваше харчування перед тренуванням. Це смачно, корисно та легко засвоюється організмом. Головне, не збільшуйте порції більше, ніж ваша денна витрата калорій, інакше енергія, яку ви плануєте отримати, може перетворитися на звичайну сонливість після калорійного обіду.

Грецький йогурт

Цей продукт зі зниженим вмістом жирів і вуглеводів багатий на білки, ідеально підходить як перекус перед тренуванням. Якщо додати трохи фруктів, ви отримаєте додаткову енергію. Грецький йогурт також є чудовим джерелом кальцію для зміцнення кісток. І пам'ятайте, що вибирати потрібно такий, у якому немає наповнювачів у вигляді сиропів чи підсолоджувачів.

Читайте також: Як зберегти максимум вітамінів під час приготування їжі

Сухофрукти

Їх вживання - гарантія припливу сил і підвищення тонусу організму. Для перекусу підійдуть курага, сушений ананас, інжир та різні сушені ягоди. Однак якщо ви прагнете знизити вагу, солодкими сухофруктами захоплюватися не варто, їсти їх потрібно в помірній кількості.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK