Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Деякі божеволіють від джоггінгу - повільного бігу підтюпцем, інші ж, навпаки, люблять швидкість і стрімкість. Для них – наші сьогоднішні вправи

Збільшити свою бігову швидкість мріє будь-який спринтер. Та й багато любителів, чого гріха таїти, крадькома засікають час, за який пробігають звичні кілометри. Якщо твоє завдання – не просто почати бігати, а навчитися робити це швидше, спробуй наш комплекс вправ.

Згинання ніг

Лягай на спину, руки вздовж тулуба. Зігни праву ногу аж до торкання коліном грудей, потім випрями її повністю. Зроби повторення з лівою ногою. Амплітуда вправи невелика - п'яти рухаються не дуже високо від землі. Виконуй у швидкому темпі десь по 30 секунд на кожну ногу.

Біг лежачи

Лягай на спину, руки поклади на пояс. Почни виконувати звичайний рух ногами, наче ти на біговій доріжці. Спробуй пробігтися як швидко, так і в повільному темпі. Зроби 3 повторення приблизно по півхвилини.

Біг з високим підняттям стегон

Головне у вправі – максимально швидко піднімати ноги. Пробігаєш приблизно 50 метрів, повторюючи забіг 4-5 разів.

Біг зі стрибками

Основним під час виконання такого бігу є потужний поштовх від землі, і навіть швидкість. Повторіть 5 разів по 30 метрів.

Біг із закиданням назад гомілок

Дуже корисна вправа, що розвиває швидкість бігу, так і м'язову витривалість. При такому бігу слід стежити, щоб плечі не подавалися назад. Пробігаєш таким чином приблизно 50 метрів, повторюючи забіги 2-3 рази.

"Сємєнящий" біг

Біг дуже частими, але дуже маленькими кроками. Ногу постав на носок, поступово опускаючись на всю стопу. Під час відштовхування нога поштовху повністю випрямляється. Прискорюйся в міру просування вперед. Такий біг зазвичай завершує звичайну пробіжку – приблизно 20-30 метрів.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK