Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Один знайомий закинув тренування і його м'язи перетворилися на жир – такі міфи зустрічаються досить часто. Але чи можливо таке?

Є досить поширена думка, що накачавши м'язи та закинувши тренування, можна швидко набрати зайву вагу. Кажуть, це тому, що м'язи перетворюються на жир, а якщо м'язів було багато, то жиру буде стільки ж. Це твердження, звичайно, виникло не на порожньому місці, але головна причина – зовсім в іншому.

М'язи та жиррадикально різні тканини людського тіла, кожна з яких виконує свою функцію. М'язові клітини отримують нервові імпульси, зкорочуються, забезпечуючи рухи тіла. Жирові клітини зберігають запаси енергії. У них абсолютно різна будова, і жодна клітина м'язів не може трансформуватися в жирову. Тим не менш, накопичення жиру після припинення тренувань можливе.

Читайте також: 5 помилок, які заважають досягти ідеально рельєфного пресу

Нарощування м'язової маси відбувається за умови позитивного балансу калорій – людина отримує більше калорій, частина енергії йде на фізичну активність під час тренувань, а частина – на забезпечення більшої м'язової маси. Коли ж тренування припиняються, а харчування залишається тим самим, невитрачена енергія накопичується про запас у жирових клітинах, а м'язи без навантаження зменшуються в обсягах.

Таким чином, коли м'язова маса не використовується, організм не витрачатиме калорії на її обслуговування. Звичайно, такий процес не відбувається миттєво – перші зміни відбуваються через 3-4 тижні після паузи у тренуваннях, але якщо відновити активність – тіло швидко позбавиться зайвого.

Набрати жирку легше, аніж накачати м'язи - але тим, хто начхав на спорт

Набрати жирку легше, аніж накачати м'язи - але тим, хто начхав на спорт

Pinterest

Нормальну вагу та стан тіла можна зберегти, якщо підкоригувати раціон під новий рівень фізичної активності. Звичайно, м'язи трохи втратять в обсязі, але зайвого жиру не збереться. А якщо ще й змінити тип навантаження (наприклад, силові замість аеробних) - можна взагалі обійтися без набору зайвого жиру (навіть без зниження калорійності раціону).

Загалом не варто боятися змінювати навантаження і весь раціон - це допоможе правильно адаптувати організм до нового рівня фізичної активності.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK