Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Хочеш навесні вештатися майстернями, спеціалізованими магазинами чи зовсім купувати новий велосипед? Тоді обов'язково проігноруйте все нижче написане

Якщо байк перебуватиме в опалювальному приміщенні, навіть без консервації до нового сезону він буде +/- в порядку. Але щоб усе було ідеально, радимо тобі зробити наступні прості маніпуляції.

Попіклуватися про приміщення, в якому велосипед зберігатиметься

Читай також: Домашнє паркування: де зберігати велосипед?

Мороз, волога та сонце – головні вороги твого велосипеда. Ідеальне місце - у коморі, підвалі або гаражі. Балкон = навмисне вбивство твого педального коня.

Проведи консервацію

Протри байк вологою ганчіркою, якщо не можеш його розібрати і перемити-перечистити кожну деталь. Потім почисти ланцюжок, змасти його, а також всі зірки та троси-перемикачі. Ланцюг бажано зняти. Не вмієш — залиш його на байку, але перемикай передачі на найменші зірки. В якості мастила підійде будь-яке машинне масло.

Подбай про сідло та фарбу

Читай також: Як правильно підготувати велосипед до сезону

Якщо сідло зі шкіри, нанеси на нього жиро-воскову мазь і зберігай у теплі, можна окремо від велосипеда. Пластикове сідло можна просто протерти вологою ганчіркою.

Фарбування на рамі. Щоб вона залишилася такою ж красивою та просто на своєму місці, нанеси на неї поліроль на восковій основі. Чим нижче буде температура приміщення, де стоятиме байк, тим шар має бути товщим.

Подумай про колеса

Читай також:Як кататися восени: поради чемпіона Тур де Франс

Якщо байк буде підвішено за раму, колеса можна накачати на 50%, цього вистачить. Якщо ж велосипед стоятиме на своїх двох, накачайте їх на всі 100% — щоб не травмувати обіддя та гуму. А взагалі, ідеально, якщо на зиму ти зовсім знімеш колеса з велосипеда.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK