Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Неправильний вибір цього аксесуара може зіпсувати ваш стиль своєю невдалою формою. Але якщо до покупки підійти з розумом, то навіть базовий образ виглядатиме модніше

Традиційно рекомендоване багатьма правило полягає у тому, щоб вибирати оправу, протилежну формі обличчя. Але на практиці все не так просто: ми маємо свої унікальні анатомічні особливості, а тому не варто дотримуватися цієї рекомендації сліпо. Проте, враховувати особливості різних форм особи все ж таки варто.

 

Овальне обличчя

У вас гармонійна форма обличчя, тому в магазині оптики ви можете дозволити собі майже будь-які моделі: вам будуть іти і круглі, і квадратні, і прямокутні окуляри. Однак, якщо ваше обличчя виглядає трохи продовгуватим, і ви не хочете підкреслювати цю особливість, варто уникати класичних авіаторів-крапель, інакше ви можете отримати протилежний ефект.

Соцмережі

Ромбоподібне обличчя

У цієї форми обличчя характерне загострене підборіддя та виражені вилиці, тому при виборі сонцезахисних окулярів вам потрібно уникати моделей, які підкреслять різкі риси. Вам не підходять квадратні, прямокутні окуляри або броулайнери (окуляри з масивною верхньою частиною). Натомість варто розглянути круглі або овальні моделі – вони будуть ідеально підходити для вашої форми обличчя.

Гід по вибору сонцезахисних окулярів: як уникнути поширених помилок

Гід по вибору сонцезахисних окулярів: як уникнути поширених помилок

Unsplash

Читайте також: Сексуальні очкарики: фото красивих дівчат в окулярах

Кругле обличчя

Люди з такою формою можуть носити круглі окуляри, але якщо ви не хочете знову і знову акцентувати увагу на формі вашого обличчя, варто розглянути прямокутні, квадратні або авіатори. До речі, майте на увазі, що оправа трохи ширша за ваше обличчя може візуально зробити ваші щоки менше.

Соцмережі

Обличчя у формі серця

Мета вашого вибору окулярів – не перевантажувати форму обличчя. Тут не така важлива форма, як розмір і стиль окулярів. Уникайте масивних оправ, робіть вибір на користь тонших і будьте обережні з великими моделями окулярів. Хорошим вибором будуть прямокутні або авіатори.

Соцмережі

Читайте також: Дивись у вічі: красуні в сонцезахисних окулярах

Квадратне обличчя

Форма вашого обличчя означає збалансовану довжину та ширину, що відкриває багато можливостей при виборі окулярів. Авіатори, броулайнери, круглі та м'які прямокутні окуляри – всі вони відмінно підійдуть для вас. Квадратне обличчя передбачає різкі лінії, тому краще уникати оправ з гострими кутами та схожою формою.

Соцмережі

Догляд за окулярами

Витративши час на правильний вибір відповідної пари окулярів, буде правильним підготуватися до їхнього дбайливого зберігання та догляду. У цьому немає нічого складного – достатньо позбутися кількох шкідливих звичок. Не піднімайте окуляри на маківку - краще завжди прибирати їх у чохол. Це дозволить уникнути "розхлябаності" дужок. Не рекомендується протирати скло футболкою (це не тільки некрасиво, а й може нанести подряпини). Це стосується й використання рушників або серветок. Використовуйте м'яку ганчірку з мікрофібри і, якщо дуже дбайливо ставитеся до своїх окулярів, можна користуватися спеціальною рідиною для їх очищення.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK