Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Хоча вони не є прямим конкурентом для Vision Pro, ці окуляри все одно привабливі і цікаві своєю доступною ціною.

Американська компанія Brilliant Labs представила свою розробку – смарт-окуляри доповненої реальності під назвою Frame. Вони нагадують класичні окуляри, але мають важливу відмінність – вбудований штучний інтелект.

За задумом розробників, Frame – це стильний аксесуар на кожен день із можливістю виконання широкого кола завдань. Наприклад, однією з функцій є переклад тексту з іноземних мов у реальному часі за допомогою вбудованої камери. Також в окулярах передбачена система навігації, що дозволяє зручно прокладати маршрути та відстежувати шлях до місця призначення.

Але чи є майбутнє в цієї розробки? Взагалі, окуляри доповненої реальності вже давно не є новинкою. Десять років тому Google також намагалася реалізувати подібну концепцію з Google Glasses, але не досягла великого успіху через спірний дизайн та високу ціну. Після цього ринок активно не розвивався, а пропозиції від Rayban та Huawei так і залишалися нішевими продуктами.

Ось як виглядає Frame із підключеним зарядним пристроєм

Ось як виглядає Frame із підключеним зарядним пристроєм

Brilliant Labs

Окуляри Frame, швидше за все, не уникнуть долі своїх попередників. Оскільки були представлені під час виходу у продаж Apple Vision Pro, хоч і з дуже низькою ціною - починаючи з 349 доларів, що у 10 разів дешевше, ніж у Apple. Однак, за винятком функцій перекладу та навігації, вони пропонують лише базовий набір можливостей.

Читайте також: Блогер перевірив на міцність Apple Vision Pro: окуляри краш-тест не пройшли

А щодо купівлі Apple Vision Pro, то користувач отримує як мінімум пристрій від відомого бренду. У той час як покупка Frame означає підтримку маловідомого стартапу, яка може виявитися марною, якщо гаджет не знайде достатньої кількості шанувальників, щоб розробник і надалі технічно супроводжував свій продукт.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK