Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Продовжуємо розповідати про те, як правильно вибирати чоловічий одеколон. Сьогодні говоримо про «ноти», погоду, сезон, а також алкоголь…

Першу частину публікації можна прочитати тут.

Що таке «Ноти одеколону»?

Їх є три.

· Базові ноти – м'якші, що лежать в основі аромату, які проявляються через 30 хвилин. Вони суть аромату.

· Середні ноти зазвичай даються взнаки через кілька хвилин після нанесення. Складають "серце" аромату. З'являються у міру того, як чіткіші і виражені верхні ноти стихають. Середні ноти, як правило, тривають найдовше і завершуються базовими нотами.

· Верхні ноти - аромати, що сприймаються миттєво. Це перше, що відчуваєш при нанесенні одеколону.

Порада: коли приймаєш рішення про купівлю парфуму, не ґрунтуй свій вибір на початковій верхній ноті. Натомість почекай кілька хвилин, щоб прозвучала середня нота. І не забувай: твої феромони можуть бути різними в різні часи, що теж дуже впливає на запах.

Unsplash

Читайте також: Пахни як Бекхем: 9 парфумів зірок

Що впливає на запах одеколону для чоловіків?

Важливо знати: запах парфуму та його інтенсивність будуть різними залежно від різних факторів. Часу доби, викиду феромонів та прийняття душу — на твій та запах одеколону може вплинути все.

Погляньмо, як зовнішні змінні впливають на чоловічий аромат.

· Ранок проти ночі: феромони помітні і вранці, але стають більш вираженими протягом дня. Їхня присутність може посилити або пом'якшити запах одеколону для оточуючих.

· Використання мила . Коли використовуєш ароматне мило, це також може вплинути на запах парфуму. Особливо якщо мило пахне надто сильно. Бажаєш пахнути лише одеколоном — використовуй мило без запаху.

· Якщо хворієш: це не найкращий час для використання парфуму. Річ у тім, що у моменти хвороби тіло проводить складний процес детоксикації. Ось чому ти активно потієш. І тут не допоможе жодний одеколон.

· Алкоголь. Після прийому спиртного організм намагається його переробити. У свою чергу це може уповільнити або прискорити працездатність печінки. Кінцевим результатом є феромонна інтерференція. Це не може не впливати на твій аромат.

· Інші засоби догляду. Якщо використовуєш ароматизовані гелі, піни для гоління та інше, вони можуть вплинути на сприйняття оточуючими твого запаху.

· Сезон: тепліша погода посилить силу запаху одеколону. Це пов'язано з тим, що при вищих температурах пори шкіри відкриті. І навпаки: холодніша погода зменшує «контакт».

Читайте також: Як правильно пшикатися одеколоном: три чоловічі поради

Як багато наносити?

Одеколон має бути присутнім, але має не бути надто сильним. Якщо використовуєш багато парфуму, це може дати «парадоксальний ефект» та відштовхувати потенційних шанувальниць.

Є десятки досліджень, в яких вивчалися реакції жінок на чоловіків, які буквально обливали себе парфумами. Так от: у представниць прекрасної статі це викликало алергічний ефект, тим самим діючи як репелент. Це точно не те, на що ти розраховуєш.

Unsplash

Який одеколон підходить саме тобі?

Залежить від індивідуальних потреб, що включає вивчення x-змінних. Але є загальні правила. Ось вони.

· Восени або взимку носи щось із деревною нотою або із запахом сосни.

· Навесні чи влітку краще вибирати щось із легшим цитрусовим запахом.

· Використання змішаного одеколону (деревного та цитрусового) може бути гарним варіантом для використання цілий рік.

В ідеалі бажано мати кілька парфумів: 2-4 норма.

Як наносити та носити одеколон

· Думай про мале і пам'ятай: менше означає краще. Тобі потрібно зовсім небагато, щоб досягти бажаного результату.

· Май на увазі: чим вища концентрація олії, тим сильніший запах одеколону.

· Наносити слід від зап'ястя і вгору: спершу бризни невелику кількість на одне зап'ястя, потім потрій його іншим зап'ястям. Розпили або нанеси трохи одеколону на шию та за вуха.

· Дай час осмосу включитися (процес, у якому рідина (у даному разі аромат) вбирається шкірою). Через +/- 30 хвилин відчуєш, що базові ноти посилилися.

Читайте також: Пахни як Bentley: створено крутий парфум

Поради щодо купівлі

· Дотримуйся основних ароматів: деревних, цитрусових або комбінованих типів земляних та грубих.

· Не бійся пробувати різні чоловічі одеколони, щоб зрозуміти, який аромат найкраще відповідає твоїм потребам.

· Оціни свій тип особистості та зістав його з типом образу, який бажаєш проектувати на інших. Деревні одеколони, до речі, здаються мужнішими. Натяк зрозумілий?

· Завжди купуй одеколони від виробника. Ніколи не йди дешевим шляхом, не купуй підробки. Останні містять інгредієнти, які потенційно можуть завдати шкоди твоїй шкірі. Більше того, ці запахи не тримаються довго.

· При виборі одеколону врахуй свій стиль одягу, особисті інтереси та заняття.

· Не дозволяй своїй дівчині замість тебе вибирати твій парфум. Можеш дізнатися про її думку, але вибір має бути тільки за тобою.

Unsplash

Читайте також: Парфуми від Формули 1 і ще 3 незвичайних аромати

Міфи про чоловічі парфуми

Жодне з описаних нижче тверджень не є правдою.

· Чоловіки європейського походження краще пахнуть, коли використовують деревні аромати.

· Користуєшся парфумами – значить, не мужик.

· Чим дорожче одеколон, тим вища якість.

· Знаменитості, що рекламують одеколони, насправді носять їх.

· Одеколони можуть зберігатися десятиліттями після відкриття.

· Ознака якісного одеколону - упаковка.

· Засоби після гоління та одеколони однакові.

А тепер давай розглянемо ще 15 одеколонів, якими не соромно пахнути.

1. Burberry Cologne

Містить амбру, кедрове дерево та боби тонка, має теплий та спокусливий аромат. Мужній та царствений. Відмінний одеколон для роботи, офіційних заходів чи першого побачення. Витончений та потужний. Носять найчастіше чоловіки віком від тридцяти до п'ятдесяти років.

fragrancenet.com

2. Vintage - John Varvatos

Чудовий, мужній, таємничий та глибокий, з деревними відтінками тютюну та замші. Аромат не "давить", він навпаки, м'який. Дуже популярний серед хлопців віком 20, 30 та 40 років.

johnvarvatos.com

3. Chrome – Azzaro

Якщо подобаються одеколони зі свіжим, цитрусовим, гострим ароматом, зверни увагу на цей чоловічий парфум. Він існує довгі роки і вважається класикою. Chrome залишається хітом через свій унікальний виразний запах. Як правило, його люблять носити чоловіки віком від 30 до 50 років.

fragrancex.com

4. Essenze – Zegna

Любиш потужні дерев'яні одеколони зі сміливою присутністю? Це стане чудовим вибором. Мужній і разючий чоловічий парфум, він схожий на гвоздику з відтінками спецій. Популярний серед чоловіків віком від 30 років.

zegna.com

5. Luna Rossa – Prada

Цитрусовий та лавандовий аромат, є стійким та потужним. Підходить для осіб, які займаються вітрильним спортом, люблять океан і воду. Дуже популярний серед 20-ти та 30-річних.

prada.com

6. Sauvage for Men – Dior

Елегантний цитрусовий одеколон, що містить суміш трав. Виточує свіжий, чистий аромат. Має відтінки жасмину та дерева. Відмінний для зустрічей з друзями, повсякденних та святкових заходів. Хлопці віком від 30 до 40 років люблять цей одеколон.

dior.com

7. Velvet Rope - Apothia

Це унікальний парфум з нотами ванілі, жасмину та грейпфрута. Думаєш про нього як про сексуальне, сильне і чуттєве. Демографія показує: його люблять хлопці віком від 20 до 40 років, особливо у Європі.

apothia.com

8. Hugo Boss Cologne

Вважається класичним одеколоном, являє собою пряну суміш деревного, цитрусового та свіжого листя. Супер-чоловічий, з яскраво вираженим привабливим запахом. Популярний серед 20-річних та старших.

fragrancex.com

9. Clive Christian

Чарівний, витончений аромат. Містить відтінки ванілі та квітів. Царський, мужній і, правду кажучи, не найдешевший одеколон на ринку. В основному його купують багаті або охочі здаватися такими. Популярний серед людей віком понад 40 років.

clivechristian.com

10. Tabarome – Creed

Розкіш English Club із сучасним деревним ароматом. Дуже мужній, з нотками тютюну в олії. Натякає на вишуканість та гарний смак. Теж не дешевий. Популярний серед чоловіків віком від 40 років і старше. Дозрів на покупку цього одеколону — бери саме парфум: він найстійкіший.

lessenteurs.com

11. Tobacco Vanille – Tom Ford

Дійсно, цей чоловічий аромат пахне чудово. Він деревний, мужній і багатий. Має відтінки ванілі в маслі. Містить високу концентрацію олії і тому служить довго. Хлопці у віці 20, 30 та 40 років люблять його.

scentgrail.com

12. 1872 – Clive Christian

Випромінює впевненість та силу. Має аромат лаванди, що приємно поєднується з мускатною шавлією — для тривалого цитрусового аромату. Не надпотужний, натомість тонкий. Чоловіки віком від 40 років і більше люблять цей одеколон.

clivechristian.com

13. La Nuit De L'Homme - Yves Saint Laurent

Тобі подобаються дерев'яні, пряні одеколони з натяком на щось східне? Значить сподобається і цей аромат. Є кедр і лаванда. Чоловіки від 30 років і старші від нього божеволіють.

duftwelt-hamburg.de

14. Straight to Heaven – Killian

Цей одеколон має острівну атмосферу. Це тому, що містить кедрове дерево, олію індонезійського пачулі та мартінікійський ром. Його створено передачі сильного, але не різкого аромату. Має високу концентрацію олії і тому довго тримається. Згідно зі статистичним аналізом, найчастіше його купують 30-річні чоловіки.

perfumania.com

15. Polo Red – Ralph Lauren

Цей одеколон містить деревні та цитрусові відтінки з мужнім післясмаком. Стійкий, невимушений. Однією його краплі вистачить для того, щоб справити враження. Чоловіки віком від 30 до 40 років від нього в захваті.

perfumesclub.co.uk

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK