Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Аромати діють як невидима частина твоєї особистості. Вони мають здатність приваблювати та переконувати. Ось чому ти маєш пахнути правильно. Допомагаємо розібратися з цим питанням та зробити правильний вибір

Статистика: 60% чоловіків не користуються одеколоном. А дарма, адже вдалий аромат наголошує на чоловічій чарівності, непомітно привертає увагу оточуючих. З іншого боку, не той парфум ненавмисно відштовхуватиме людей. Щоб уникнути другого варіанта, читай далі цю статтю.

Парфуми, парфумована вода, туалетна вода

На одних флаконах пишуть «парфуми» і вони коштують дорожче. На інших — «парфумована вода», і ціна дешевша. З туалетною водою ще дешевше. У чому причина та чим вони відрізняються?

Чоловічий парфум (аромат)

Це "термін вищого рівня". За своєю суттю аромати є сумішшю того, що інженери-хіміки в індустрії особистої гігієни називають «сировиною».

Зазвичай, що виготовляються з концентрованих рідин, аромати (парфуми, парфумерні масла) синтезуються зі спиртом - для продовження часу дії запаху. Чим вища концентрація олії, тим сильніший аромат. І цінник...

Якщо цікаво, як довго зберігатиметься той чи інший запах, тобі потрібно мати уявлення про кожен з типів чоловічих ароматів. Давай швидко зупинимося на кожному.

Читайте також: Школа запаху: як правильно вибрати чоловічий парфум

Типи чоловічих ароматів :

· Eau Fraiche : сильно розбавлений аромат, що містить 1-3% парфумерної олії, розведених у воді та спирті. Тримається менше години.

· Лосьйон після гоління: зазвичай продається як засіб, що наноситься на обличчя після гоління. Також містить сильно розбавлену парфумерну олію (1-3%), змішану зі спиртом та водою. Тримається теж годину або менше.

· Одеколон: сучасна назва чоловічих духів. Зазвичай має свіжий, дерево-фруктовий аромат. Містить 2-4% парфумерних масел на водній та спиртовій основі. Популярний серед чоловіків різного віку. Тримається близько 2-х годин.

· Туалетна вода (Eau de Toilette): головна відмінна риса - завжди має розпилювач. Дуже легка, містить 5-15% парфумерної олійної основи, синтезованої у воді. Тримається до 3 години.

· Парфумована вода: хоч термін не залежить від статі, але історично пов'язаний з жінками. Має високу концентрацію парфумерних олій, стійкість – від 5 до 10 годин.

· Парфуми (Parfum): найдорожчі аромати. У складі – висока концентрація парфумерних олій, які можуть зберігатися 24 години.

Unsplash

Дизайнерські VS нішові чоловічі аромати

Є лише два типи ароматів для чоловіків: дизайнерські та нішеві.

· Дизайнерські: відкрий будь-який чоловічий журнал або зайди в будь-який універмаг і побачиш такі аромати (Polo, Burberry, Calvin Klein, Armani та інші). Широко розрекламовані та масово вироблені вони виготовляються з менш дорогих матеріалів з метою знизити витрати виробника. Скільки ти заплатиш за флакон залежить від марки та кількості мілілітрів – $50-100.

· Нішеві: дорогі. Зазвичай натхненні кимось добре відомим та/або знаменитим. Технологія їх виробництва може бути складною. Мають дуже виразний, сміливий аромат. Ціни зазвичай стартують від $200 і можуть досягати захмарних висот.

Помилки під час вибору

Одна з найсерйозніших помилок, які роблять чоловіки при покупці парфуму, — думка про те, що чим вища ціна — то краща якість. Це не так. На ринку є багато хороших та відносно недорогих одеколонів.

Важливо, щоб ти знав: що більше парфумерної олії в одеколоні, то вища ціна. Також май на увазі: кожен виробник насамперед намагається тобі продати імідж. Отже спочатку читай склад, а вже потім ведися на ім'я бренду.

Найкращий спосіб вибрати чоловічий одеколон

Тепер, коли ти більш-менш розумієшся на цьому питанні, поговоримо про вибір запаху, що найкраще підходить для твоїх потреб. Відразу обмовимося: жорстких правил немає. Але ти маєш пам'ятати про кілька речей.

· При покупці одеколону врахуй запах власного тіла. Чи буде аромат доповнювати або посилювати твій основний запах?

· Запитай себе, чи відповідає одеколон твоєму характеру?

· Чого ти хочеш: випромінювати свіжий, цитрусовий аромат, чи мета – транслювати «деревну присутність»?

· Як довго бажаєш, щоб аромат тримався?

Читайте також: Продукти, що провокують неприємний запах тіла

10 найкращих ароматів для чоловіків

Нижче наведено 10 найкращих ароматів для чоловіків. У їхньому відборі використані відгуки клієнтів у поєднанні з кількістю продажів.

Для твого розуміння: залежно від сезону рейтинг може змінюватися. Але загалом представлені варіанти надзвичайно популярні та витримали випробування часом.

1. Oud Wood – Tom Ford

allbeauty.com

Дуже мужній одеколон, що містить сандалове дерево та ветивер (зроблений з гірської троянди). Боби тонка та амбра надають аромату теплоти і чуттєвості. Популярний серед чоловіків віком від 30 до 40 років. Відмінно підходить для офіційних та неформальних випадків.

2. Creed – Adventus

creedfragrance.com

Зроблений у Франції, цей парфум містить сицилійський клементин та поєднання імбиру, ананасу та флердоранжу. Має унікальний фруктовий, багатий аромат. Стійкий завдяки високій концентрації парфумерної олії. Дуже подобається хлопцям віком від 20 до 50 років.

3. Artisan for Men – John Varvatos

essenzawelt.com

Якщо віддаєш перевагу дерев'яному, мускусному аромату з гладким післясмаком, тобі сподобається цей варіант. Довгограючий, стильний. Популярний у всіх вікових категоріях, особливо серед 30-ти та 40-річних.

4. Acqua Di Gio – Giorgio Armani

scentsevent.com

Одеколон на деревній основі також містить елементи цитрусових. Шукаєш щось тепле, пряне і привабливе, що створює таємничу атмосферу — це чудовий вибір. Популярний серед чоловіків віком від 20 до 50 років.

5. Armani Code – Giorgio Armani

perfumesclub.com

Унікальний аромат, містить ноти дерева, яблука, кмину, лаванди та цитрусових. Відомий тим, що справляє особливе враження. Популярний серед хлопців віком від 20 років і старше.

6. Invictus Intense - Paco Rabanne

jomashop.com

Яскравий, інтенсивний, що містить чорну амбру. Має дерев'яний, мужній та чуттєвий вайб, який триває досить довго. Створений, щоб справити враження сильного переможця. Дуже популярний серед 20-річних та чоловіків за тридцять.

7. Montblanc Legend

montblanc.com

Випромінює разючий, але мужній аромат, який унікальний. Містить бергамот, лаванду, лист ананаса та сандалове дерево. Якщо подобаються мужні одеколони, що створюють царську атмосферу, обов'язково зверніть увагу на це. Багато 30-річних менеджерів вищої ланки та 40-річних корпоративних лідерів віддають перевагу цьому варіанту.

8. Polo Black – Ralph Lauren

theperfumeshop.com

Дуже приємно пахне, з деревним ароматом. Це тому, що однією з основних олій, що використовуються в даному одеколоні, є сандалове дерево. По суті, Black - ехо оригінального одеколону Polo, але він відрізняється інтенсивністю аромату. Підходить на всі випадки життя. Популярний серед чоловіків вікової категорії 30+, 40+, 50+.

9. 1 Million Pure – Paco Rabanne

mobilefragrance.com

Одеколон пахне прекрасно, має теплий, шкіряний, деревний аромат. Мужній, сексуальний та спокусливий. Хлопці, яким подобається створювати образ багатства та тепла, будуть у захваті.

10. Guilty Black - Gucci

sephora.com

М'ятний одеколон із формальним запахом на основі мускусного дерева. Це той тип аромату, який можеш «вдягнути» на вечірку, весілля або особливу вечерю. Популярний серед чоловіків віком від 30 до 40 років.

Читайте також: Чоловічі парфуми: 21 найкращий аромат 2022

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK